GDJE ĆE TKO ZAVRŠITI?

Dogodio se transfer koji na neki način odlučuje o sudbini dvojice vrhunskih hrvatskih vratara

16.07.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Vratar Benjamin Lecomte (28) potpisao je za Monaco, a njegov transfer na neki način se isprepliće sa sudbinom dvojice hrvatskih golmana – Danijelom Subašićem i Dominikom Livakovićem

AS Monaco doveo je prvo ovosezonsko pojačanje. Od Montpelliera je za 13,5 milijuna eura kupio Benjamina Lecomtea koji je i na širem popisu francuske reprezentacije iako još čeka svoj debi.

Ugovor je potpisan na pet godina, a njegov dolazak otvara neka pitanja uz Danijela Subašića kojem je ostala još jedna sezona u Monacu. Je li ovo jasan znak da će hrvatski vratar završiti na klupi ili da može pronaći novi klub vidjet ćemo sljedećih tjedana.

No Lecomteov transfer povezan je i sa još jednim našim golmanom – Dominikom Livakovićem.

Naime, Montpellier je sada u potrazi za dostojnom zamjenom, a još prije tjedan dana je poslao ponudu od šest milijuna eura Dinamu. U Maksimirskoj 128 su to odmah dobili, jer žele dvoznamenkasti iznos za svojeg vratara.

  • +6
Hrvatski vratar Dominik Livaković Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema tvrdnjama francuskih medija Montpellier nije odustao nego priprema novu ponudu koja bi trebala zadovoljiti čelnike 'modrih' – 8 do 10 milijuna eura. No odlazak Livakovića bio bi veliki udarac za trenera Nenada Bjelicu koji bi ovog ljetnog prijelaznog roka mogao ostati bez još par ključnih igrača iz svlačionice poput Danija Olma.

  • +21
Danijel Subašić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia