DVA BRANITELJA

Dodig vs Baghdatis: Jedna velika serija mora stati

03.02.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Posljednjeg polufinalista zagrebački ATP turnir će dobiti završetkom meča između Ivana Dodiga i Marcosa Baghdatisa

Ivan Dodig koji je lani, u seriji koja je oduševila gledatelje, upisao prvu turnirsku pobjedu u karijeri, brani naslov u Zagrebu. S dvije uvodne pobjede ove godine trenutno ima sedam uzastopnih pobjeda u Domu sportova, ali i jedan problemčić.

Naime, identičan omjer ima i njegov večerašnji suparnik Marcos Baghdatis. Dapače, Cipranin koji je u stabilnoj vezi s Karolinom Šprem ovdje nikada nije poražen. 2007. je slavio u finalu protiv Ljubičića i sada se vratio po novi uspjeh.

Jedna od te dvije respektabilne serije danas će stati. Njih su se dvojica na terenu susrela samo jednom, kada je lani u Hertogenboschu Dodig upravo preko Marcosa ušao u finale.

'Morat ću igrati bolje nego danas, Baghdatis je ipak bolji igrač od Garcije Lopeza. Čekam i Goranove savjete koji mi uvijek puno pomognu', kaže Dodig i dodaje da je fizički u odličnom stanju.

Uvijek se zahvaljuje Goranu Ivaniševiću, ali na kraju izlaganja mu je dao i konačan kompliment. Na pitanje da komentira poziv Ace Petrovića svim Hrvatima u BiH da zaigraju za tu reprezentaciju, rekao je:

'Nisam nikada razmišljao o povratku pod tu zastavu, ali došao bih ako bi izbornik bio Goran.'

S obzirom da neće, Dodig do daljnjeg ostaje na dispoziciji hrvatskim izbornicima.