HRVATSKI OKRŠAJ

Dodig uzeo Čiliću titulu kralja Međugorja

26.10.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Ivan Dodig, trenutno 110. tenisač svijeta, pobijedio je u četvrtfinalu ATP 500 turnira u Valenciji svog sunarodnjaka i sumještana Marina Čilića 6:2, 7:6 (6) nakon dva sata i tri minute igre

Bio je to prvi međusobni ogled dvojice Međugoraca i odličnih prijatelja na nekom ATP turniru. Igrali su samo jednom, ali davne 2005. godine na Futuresu u Vinkovcima. Taj meč na zemljanoj podlozi dobio je Čilić u tri seta.

Nakon što je iskoristio drugu meč-loptu u tie-breaku, a prvu na svom servisu, Dodig iz poštovanja prema Čiliću nije niti slavio pobjedu koju je apsolutno zaslužio jer je odigrao odličan meč. Čilić mu se nasmiješio, zagrlio ga i zasigurno mu poželio puno sreće u polufinalu.

Dodigu je Valencia daleko najbolji turnir ove sezone. Iz kvalifikacija je stigao do polufinala u kojem ga očekuje peti tenisač svijeta, prvi nositelj i dvostruki pobjednik u Valenciji, Španjolac David Ferrer.

Dodig protiv Ferrera nikada nije igrao. No, ako ponovi igru kakvu je pokazao ovih dana u Valenciji, pa tako i protiv Čilića, neće biti bez izgleda. Prvi je set Dodig osvojio uz tri breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom su obojica po dva puta oduzimali servis suparniku.

U tie-breaku je Čilić poveo s 3-1, ali se Dodig vratio s tri poena u nizu. Nije iskoristio prvu meč-loptu na servisu Čilića pri vodstvu 6-5. No, Čilić je u sljedećem poenu napravio dvostruku pogrešku. Dodig je nakon toga pogodio odličan prvi servis i osigurao prvi polufinale ove sezone.
Dodig je iskoristio pet od 11 break-lopti, Čilić 3 od 9. Naš najbolji tenisač i sedmi nositelj Valencije je imao više asova (10-5), ali je pogodio samo 47% prvih servisa, a Dodig 61%.