AUSTRALIAN OPEN

Dodig se borio, ali ipak kapitulirao pred Đokovićem

19.01.2011 u 12:18

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nakon velike borbe poražen je u drugom kolu Australian Opena. Nakon tri sata i 21. minute borbe od njega je bio bolji treći igrač svijeta i treći nositelj prvog ovosezonskog grand slam turnira Novak Đoković 5:7, 7:6(8), 0:6, 2:6

Vrlo dobar meč odigrao je hrvatski tenisač i 81. igrač svijeta Ivan Dodig u drugom kolu Australian Opena u Melbourneu. Iako je poražen od trećeg igrača svijeta Novaka Đokovića, Dodig je pružio izvrstan otpor srpskom tenisaču. Dugo se borio s Đokovićem, no na kraju je ipak morao stisnuti ruku svom protivniku.

Dodig je u prvom setu imao čak nekoliko prilika zagorčati život svom protivniku, no nije uspio. Sat vremena trebalo je Đokoviću da slomi Dodiga i to se dogodilo u trenutku kada je pri svom vodstvu 6:5 oduzeo servis hrvatskom tenisaču i tako osvojio prvi set.

Prava drama odvijala se u drugom setu. Prvo je pri rezultatu 3:3 Dodig imao dvije break lopte koje je Đoković uspio spasiti, da bi već u sljedećem gemu oduzeo servis hrvatskom tenisaču i poveo sa 5:3. Kada se činilo da će srpski tenisač osvojiti još jedan set, Dodig je sve preokrenuo u maniri najboljih igrača svijeta.. Prvo je oduzeo servis svom protivniku, zatim osvojio još jedan gem, pa se sve rješavalo u tie-breaku. Tu je bilo posebno neizvjesno jer su oba tenisača imala nekoliko set lopti, ali se na kraju sreća osmjehnula hrvatskom tenisaču koji nakon pravog trilera osvaja set sa 10:8 i izjednačuje na 1:1 u setovima.

Nažalost, u trećem setu Dodigova igra se potpuno raspala, dok je s druge strane Đoković podigao razinu svoje izvedbe. Tako je na kraju srpski tenisač treći set osvojio nevjerojatnom lakoćom ne dozvolivši Dodigu da osvoji ni jedan gem.

Posljednji četvrti set bio je praktički samo formalnost. Dodig više nije imao snage za novi preokret, a Đoković je rutinski priveo meč kraju te je na kraju u posljednjem setu slavio sa 6:2. Zanimljivo je istaknuti da je Dodig svoj prvi gem nakon drugog seta osvojio tek u trećem gemu posljednjeg seta, nakon što je izgubio osam gemova zaredom.

Ivan Dodig – Novak Đoković 5:7, 7:6(8), 0:6, 2:6