ATP BARCELONA

Dodig preko Raonića do četvrtfinala

21.04.2011 u 22:41

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale 2 milijuna eura vrijednog turnira u Barceloni. Ostvario je to pobjedom nad 15. nositeljem turnira, Kanađaninom Milošom Raonićem 7:6 (0), 4:6, 6:3 za 2 sata i 30 minute igre.

Dodig je imao 72 posto ubačaja prvog servisa, a nakon prvog seta u kojem nije bilo oduzimanja servisa ni s jedne strane, potkraj drugog seta došlo je do mini serije breakova.

Prvo je Raonić, kod 3:3 uzeo servis našem tenisaču, zatim je Ivan ekspresno uzvratio, da bi Kanađanin ponovo breaknuo Dodiga za 5:4 nakon čega je mirno uzeo svoj servis za 1:1 u setovima.

U trećem setu Dodig je pri rezultatu 2:1 iskoristio priliku za oduzimanje servisa te poveo 3:1, a nakon osvajanja svog servisa došao je i do dvostrukog breaka za 5:1.

Ipak, servis gem za pobjedu nije prošao onako kako se Dodig nadao. Raonić je vratio jedan break i smanjio na 5:2, a zatim je uzeo i svoj servis za 5:3.

No, Dodig je nakon dvije spašene break lopte, uspio osvojiti svoj servis za 6:3 u trećem setu i slaviti protiv mladog Raonića.

Prolaz u polufinale hrvatski će tenisač pokušati izboriti sutra u meču sa Španjolcem Felicianom Lopezom.