NA PRVOJ STEPENICI

Dodig poklonio set i onda 'puknuo'

21.06.2011 u 22:57

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izgubio je u prvom kolu Wimbledona od Amerikanca Ryana Harrisona s glatkih 0:3 u setovima

Nakon dva sata i 13 minuta igre bilo je 6:7(5), 0:6, 5:7 za Harrisona, 122. igrača svijeta. Ipak, tko zna što bi se dogodilo da je prvi set otišao na stranu Međugorca (a trebao je!) Igrala se odlučujuća 13. igra u prvom setu i Dodig je imao uvjerljivu 5-2 prednost. Sljedećih pet poena osvojio je Amerikanac i pospremio set na svoj konto.

Takav gubitak prednosti proganjao je hrvatskog tenisača u drugom setu. Jednostavno se nije mogao sabrati pa je nakon 21 minute igre u drugom setu bilo lakih 6:0 za Harrisona. Činilo se da je Hrvat, 37. na svijetu, sve probleme ostavio iza sebe u trećem setu kad je poveo 2:0, no Amerikanac je odmah vratio izgubljeni servis za 2:2.

Dodig je zatim izgubio servis pri 5:5, a američki tenisač svoj uzeo bez problema pa Hrvat neplanirano već putuje iz Londona.

Bio je to prvi meč te dvojice igrača, a osim završnice prvog seta, presudila je i dekoncentracija Dodiga na vlastitom servisu. Dozvolio je čak devet prilika za break, od čega je Amerikanac iskoristio pet, dok je Ivan od četiri šanse samo jednu pretvorio u break.

Dodig se mučio i s osvajanjem poena na svom servisu - samo 70 posto na prvom (82 posto Harrison) te tek 38 posto na drugom servisu (59 posto Harrison).