NOVI PREOKRET S LOPEZOM

Dodig opet melje: Umrijet ću ovdje za pobjede

02.02.2012 u 20:42

Bionic
Reading

Ivan Dodig je u središnjem meču dana na zagrebačkom Indoorsu svladao Guillerma Garciju Lopeza rezultatom 4:6, 6:4, 6:4 i tako upisao sedmu uzastopnu pobjedu na svom najdražem turniru

Lani je Španjolac uživao u formi karijere u Zagrebu. Bio je među 30 najboljih tenisa svijeta i ušao u polufinale gdje je naletio na lavovski otpor Ivana Dodiga koji je burnim preokretom ušao u prvi finale karijere i trasirao si put prema širem pojmu svjetskog vrha.

U međuvremenu se nisu susretali, a Dodig je u toj godini napredovao do statusa nositelja i blagog favorita u ovom meču.

Publika u Domu sportova proslavila je break Dodiga već u prvom gemu, ali uporni Lopez se vratio na 2:2 i kod 5:4 još jednom 'udario' za slavlje u prvom setu. Točnije, Dodig mu je bujicom neprisiljenih pogrešaka poklonio početnu prednost.

Ipak, do kraja meča Hrvat više nije napravio korak unazad. Breakom je otvorio i drugi set te prednost zadržao do kraja, a u odlučujućoj dionici protivnika je lomio u trećem i sedmom gemu do, činilo se ležernih, 5:2. Ipak, Lopez ga je breaknuo, pa došao na 5:4 i 15:40. Koak do potpunog preokreta, ali Dodig je maksimalnim rizikom povezao četiri zadnja poena i smečom završio dva sata i 36 minuta dugu borbu s vrlo dobrim Španjolcem.

'Što reći, izgleda da mi je u Zagrebu suđeno umrijeti od umora da bi pobjeđivao. Lani je samo finale bilo kraće, sve ostalo su prave borbe', rekao je još zadihani Dodig netom poslije meča i potvrdio da nakon ove borbe ide na parove uz dodatak: 'Inače bih otkazao, ali ovdje ću uvijek pronaći još malo snage.'

U četvrtfinalu ga čeka Marcos Baghdatis. Dvoboj dvojice pobjednika ovoga turnira.

'Još jedan pravi meč, a plan ću napraviti kad dođe Goran i 'rekne' neki savjet. Hvala, care', digao je branitelj naslova palac prema Ivaniševiću koji mu je i danas u svlačionici pomogao u pripremi meča.