JUŽNJI PO DUPLU KRUNU

Dodig odveo Pavića u prvi ATP finale!

04.02.2012 u 22:31

Bionic
Reading

Finale pojedinačnog dijela PBZ Zagreb Indoorsa igrat će Slovak Lacko i Rus Južnji, ali Ivan Dodig i Mate Pavić pobrinuli su se da finalni dan ne prođe bez hrvatskih predstavnika

Mihail Južnji je sa svojim partnerom Marcosom Baghdatisom izborio dvostruki nedjeljni program, u parovima slaveći protiv nekadašnjih velikana parova, Izraelaca Erlicha i Rama.

U finalu se morao naći barem jedan Hrvat, a drugi dvoboj otkrio je da će za naslov igrati dvojica. Ivan Dodig i Mate Pavić su nakon 6:3, 6:7(5), 10:4 izbacili Ivu Karlovića i Nijemca Mosera te tako upotpunili respektabilan niz do meča za naslov. U četvrtfinalu su pobijedili prve nositelje Melzera i Peyu, a prije toga Nijemca Becka i Guillerma Garciju Lopeza.

Itekako su opravdali pozivnicu koja im je obojici omogućila prvi finale dubla karijere. Pavić do ovoga tjedna nije imao niti jednu pobjedu u svijetu ATP tenisa, a sutra možda kući ode s pobjedničkim peharom. Taj 18-godišnji Splićanin tako počinje ispunjavati viđenje svoga slavnog sugrađanina Gorana Ivaniševića koji je još prije pet godina rekao da bi 'mali Mate' mogao biti odličan igrač parova. Nastupali su i zajedno na revijalnim turnirima, a sada dolazi vrijeme za ulazak u ozbiljniji tenis.

Ivi Karloviću očito nije suđen finale u Zagrebu, ali Dodig i Pavić su prvi Hrvati koji će igrati za naslov u parovima. Solidna utjeha za podatak da će se za naslov u singlu prvi puta boriti dva stranca.

Njih su dvojica došli, nije čudo, odlično raspoloženi i Dodig je ubrzo 'izvalio' plan za finale.

'Ništa, igramo s Južnjim i Baghdatisom koji, kao i Mate, već dosta dugo igraju, ali siguran sam da će Mate to riješiti iskustvom', nasmijao je okupljene i svog partnera Ivan. I nastavio u ozbiljnom tonu.

'Puno smo već napravili, a u finalu ćemo uživati i probati. Ako pobijedimo, bit će to šlag na tortu, ako ne bit će torta bez šlaga, ali svakako ćemo se najesti', bio je slikovit još uvijek aktualni pobjednik singla od prošle godine.

Mate Pavić je lani osvojio Wimbledon u juniorskim parovima, ali ambicije su mu prvenstveno vezane uz singl.

'Super osjećaj. Prvi turnir i odmah finale. Svi čestitaju, nisu se nadali. Kako će, pa nisam ni ja. Želim što prije ući među najboljih 100 i to mi je jedina zadaća koju stavljam pred sebe. Očito će to prvo doći u parovima, ali cilj je singl', kazao je Pavić koji se nije želio previše osvrtati na jednu manju verbalnu čarku s Karlovićem početkom meča.

'Nisam rekao pardon nakon neca i nešto mi je dobacio. Nisam čuo što, ali nije me omelo jer sam nakon toga nanizao par aseva.'

Splitsko vrelo sjajnih servera očito je nepresušno.

Raspored za nedjelju:

- u 16 sati Južnji - Lacko
- Južnji/Baghdatis - Pavić/Dodig