NOVI HRVATSKI ČETVRTFINALE?

Dodig nakon Andrejeva izbacio i Gulbisa

05.02.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Ivan Dodig nastavio je seriju hrvatskih teniskih pothvata u četvrtom izdanju zagrebačkog ATP Indoorsa. Četvrtfinale je 23-godišnji Međugorac izborio pobjedom protiv Ernestsa Gulbisa 7:6 (3), 6:4

Unatoč slabijem rejtingu (Dodik 425, a Gulbis 45. igrač svijeta), hrvatski predstavnik vrlo solidnim servisima i borbenošću nadoknadio je objektivnu razliku u kvaliteti. Gulbis, koji je ove sezone pobijedio i Đokovića te ga smatraju jednim od najtalentiranijih tenisača na svijetu, češće je prijetio oduzimanjem servisa, a blagu dominaciju je realizirao u 11. gemu prvoga seta kada je izborio servis za prvi set. Međutim, u najvažnijem meču karijere Dodig je uzvratio breakom, a nakon zaostatka 3:1 u odlučujućoj igri nanizao je šest poena i nagovijestio novo iznenađenje.

U drugom setu ključni trenutak dogodio se je kod rezultata 2:2, kada Dodig radi novi break i usmjerava meč prema brzom završetku. Gulbis, vidno iznerviran jednom sudačkom pogreškom u prvom setu, u tom je trenutku i sam sebi bio protivnik te je nanizao dvije sudačke opomene, što mu je i odnijelo vrlo bitan poen u 8. gemu drugog seta. Nakon toga dilema više nije bilo, Dodig je nakon prvog nositelja Andrejeva i zbacio i renomiranog Latvijca te u četvrtfinalu čeka pobjednika meča Ančić-Gabašvili.

Ako se to ostvari, to će biti drugi hrvatski četvrtfinale, uz već osigurani dvoboj Čilić-Veić.

'Odigrao sam još jedan kvalitetan meč. Servis mi je ovoga puta bio vrlo jako oružje. Priče o kladionici uopće me ne zanimaju ja sam ovdje da bih igrao,' rekao je Dodig i zaželio si protivnika u četvrtfinalu.

'Puno bih radije Ančića nego Gabašvilija. Mario je teži protivnik, ali u tome meču bih puno mogao naučiti.'

Čeh Hernych je u prvom meču dana priredio još jedno iznenađenje, jer je izbacio Francuza Paul-Henrija Mathieua (6:7 (7), 6:4, 6:2) te je tako zagrebački turnir ostao samo na trojici nositelja: Čiliću, Karloviću i Ančiću.