atp masters london

Dodig i Polašek nastup na Mastersu započeli porazom; Đoković lako sredio Berrettinija

10.11.2019 u 21:44

Bionic
Reading

Hrvatsko-slovački par Ivan Dodig i Filip Polašek izgubili su dvoboj prvog kola završnog ATP finala parova protiv poljsko-brazilske kombinacije Lukasz Kubot - Marcelo Melo s 6-4, 4-6, 5-10

Dodig i Polašek dobili su prvi set, ali su odmah na početku drugog izgubili svoj početni udarac što ih je koštalo gubitka seta. U trećem setu Dodigov bivši partner Melo i Kubot nisu izgubili niti jedan poen na svoj servis, pa će Dodig i Polašek morati u preostala dva dvoboja tražiti plasman u polufinale.

U drugom meču skupine 'Bjorkman' Južnoafrikanac Klaasen i Novozelanđanin Venus pobijedili su Amerikanca Rama i Britanca Salisburya s 6-3, 6-4.

U prvom meču završnog ATP turnira sezone Srbin Novak Đoković slavio protiv Talijana Mattea Berrettinija s 6-2, 6-1 za sat vremena igre.

Đoković se bori s Rafom Nadalom za 'broj 1' na ATP ljestvici, a Berrettini je po prvi puta nastupio na ATP finalu.

U ovoj skupini navečer igraju Roger Federer i Dominic Thiem, dok su u drugoj skupini Nadal, Rus Danil Medvjedev, Grk Stefanos Tsitsipas i Nijemac Alexander Zverev.

Nadal ima 640 boodva prednosti pred Đokovićem, a na ATP finalu svaka pobjeda u skupini vrijedi 200 bodova, u polufinalu 400, a trijumf u finalu 500 bodova.