ATP FINALE

Dodig i Krajicek doživjeli i drugi poraz, ali polufinale je i dalje dohvatljivo i to uz pomoć Mektića i Pavića

16.11.2022 u 22:02

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek u svom su drugom nastupu u Zelenoj skupini ATP Finala u Torinu upisali drugi poraz, uspješniji od njih bili su Australci Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios sa 3-6, 6-4, 10-6

Iako su izgubili oba svoja dva prva dvoboja Dodig i Krajicek, još uvijek nisu ostali bez izgleda za prolazak u polufinale, ali za to moraju u 3. kolu svladati prvi par svijeta Nizozemca Wesleya Koolhofa i Britanca Neala Skupskog, a usto im treba i pomoć Nikole Mektića i Mate Pavića koji moraju nadigrati Kokkinakisa i Kyrgiosa.

Dodig i Krajicek suvereno su dobili prvi set, oduzeli su servis Kyrgiosu na samom početku dok su bili uvjerljivi na svom početnom udrcu. U drugom setu Australci su bili čvršći na svom servisu, ali kod rezultata 4-4 hrvatsko-američka kombinacija je imala "break-loptu", no kod odlučujućeg poena Kyrgios je odlično odservirao. Odmah u sljedećoj igri na servis Krajiceka bilo je 40-15, ali tada je Amerikanac zaredao s lošijim servisima te su Australci s tri uzastopna poena stigli do seta i izjednačenja u meču.

Oldučujući meč "tie-break" odlično je počeo za Dodiga i Krajiceka koji su poveli sa 5-1, ali potom su od sljedećih 10 poena osvojili smao jedan. Prvo je Dodig napravio dvostruku servis pogrešku, pa i Krajicek čime su se Australci vratili iz velikog zaostatka, da bi kod zaostatka 6-7 Dodig izgubio oba poena na svom servisu.

Ranije u srijedu su Mektić i Pavić svladali Koolhofa i Skupskog sa 6-4, 7-6 (3)  i tako osigurali plasman u polufinale ATP Finala u Torinu. S dvije pobjede olimpijski pobjednici ne mogu biti lošiji od drugog mjesta u skupini.