VATERPOLSKA ELITA

Dobud slomio 'klokane', slijedi Crna Gora

16.06.2009 u 21:48

Bionic
Reading

Vaterpolisti Hrvatske pobjedom su otvorili nastup na finalnom turniru Svjetske lige, koji se igra u crnogorskoj Podgorici. Rudićevi igrači svladali su Australiju rezultatom 9:6

Iako konačan rezultat sugerira rutiniranu pobjedu aktualnih svjetskih prvaka, Australija je u posljednju četvrtinu ušla s neodlučenim rezultatom. Ipak, tada se razbudio dotad samozatajni centar Nikša Dobud i s tri povezana pogotka odlučio pitanje pobjednika.

S dva pogotka Antonijevića Hrvati su početkom druge dionice poveli s 3:1, no tada upadaju u napadačke probleme i nominalno slabiji protivnik preuzima konce igre u svoje ruke. U sljedećih 15-ak minuta napravili su seriju od 5:2 i prvi i jedini put tijekom susreta poveli sa 6:5. Ipak, tada su stvari sjele na svoje mjesto i Hrvatska je upisala očekivana dva boda.

Osim Dobuda, vrijedi istaknuti i vratara Josipa Pavića, koji je skupio čak 14 obrana te odličnu realizaciju s igračem više. Kako prenosi portal crowaterpolo.com, naši su predstavnici realizirali šest od sedam situacija, dok je to Australcima uspjelo tek dva od šest puta.

U dvoboju za prvo mjesto u skupini u srijedu će se susreti Hrvatska i domaćin Crna Gora.

HRVATSKA – AUSTRALIJA 9:6 (2:1, 2:3, 2:2, 3:0)

Podgorica, bazen Morača, gledatelja 1200.

HRVATSKA: Brzica, Burić, Bošković (1), Dobud (3), Buljubašić, Antonijević (2), Karač, Bušlje, S. Sukno, Barać (1), Hinić (2), Obradović, Pavić (14 obrana)

AUSTRALIJA: Stanton (7 obrana), Campbell (2), Cleland, O'Halloran, Maitland (1), Miller (2), Cotterill, Lewis, Whalan, Will, Howden, Lawrence, Dyson (1)

REZULTATI:

Skupina A:
SAD - Italija 10:6
Srbija - Japan 12:6

Skupina B:
Hrvatska - Australija 9:6
Crna Gora - Južnoafrička Republika