FILIPOVIĆ VS. BARRY

'Dobit će olovkom i šakom po čelu'

06.06.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Mirko Filipović je otputovao u Vancouver gdje ga u subotu 12. lipnja očekuje meč protiv američkog borca Patricka Barryja

U dvorani General Motors Place Cro Cop će odraditi svoju ugovornu obavezu za UFC. Hoće li to biti i posljednji ulazak hrvatskog borca u kavez, znat će se tek nakon meča protiv Barryja koji je u kratkoj karijeri u ultimate fightu stigao do omjera od pet pobjeda i jednog poraza.

'Ne bih ga uspoređivao ni s kojim drugim borcem. Neću se zamarati njegovim kvalitetama, iako ga smatram solidnim fajterom', rekao je Filipović koji u tom sportu ima 26 pobjeda, sedam poraza i dva neodlučena meča.

Amerikanac je u svojim posljednjim razgovorima vezanim uz Filipovića pokazao da iznimno cijeni svojeg protivnika.

'Imao sam njegov poster u svojoj sobi. On je i dalje među pet najboljih boraca u kick-boksu. Njegovim dolaskom u UFC slobodna borba je evoluirala, jer svi su morali biti bolji da ne bi nastradali. Mislim da ga nisu sustigle godine, nego da su se pojavili bolji borci. Svejedno htio bih reći Mirku da želim njegov autogram', govorio je Barry.

Lijepe riječi neće uspavati Filipovića koji je na to odgovorio:

'Ne poznajem čovjeka pa ne mogu procijeniti želi li stvarno autogram. Bude li ga zatražio, dobit će olovkom i šakom po čelu', rekao je Cro Cop.

Inače, dvorana u Vancouveru koja prima preko 18 tisuća gledatelja bila je rasprodana za pola sata od trenutka kada su ulaznice bile puštene u prodaju.