STROGO PO PRAVILIMA

Dobio crveni karton zbog piercinga na... Znate čemu!

24.06.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Kapetana Old Hill Wanderersa lopta je pogodila tamo gdje najviše boli i, dok je dobivao liječničku pomoć, sudac je ugledao piercing na spolovilu te ubrzo isključio igrača

Nogometaši i navijači Old Hill Wanderersa nemalo su se iznenadili kad je njihovog kapetana Aza Ecclestona sudac isključio na prvi pogled bez ijednog dobrog razloga. Ecclestone je zapravo bio žrtva koja je pretrpjela jak udarac loptom u međunožje, pa su ljudi iz kluba s nevjericom promatrali kako se mora udaljiti s travnjaka. No priča je zapravo sasvim drugačija!

Nakon što je Ecclestone dobio udarac tamo gdje najviše boli, a klupski liječnici su mu na travnjaku pružali pomoć, sudac utakmice vidio je da nogometaš na spolovilu ima piercing. Kako po pravilima VicSoccera, tj. Nogometnog saveza australske države Victoria, igrači ni u kom slučaju ne smiju nositi nakit na utakmici, sudac je poslao nogometaša u svlačionicu da skine spomenuti ukras te se osobno uvjerio da je to učinjeno. Tad je dobio prvi žuti karton jer je travnjak napustio iz privatnog razloga.

Drugi žuti je dobio zbog očite nepažnje jer, kad se vratio, navodno bez piercinga, nije se javio sucu i tražio od njega pravo na povratak na travnjak. Tako je zbog piercinga 'tamo dolje' kapetan napustio brod. Njegov klub se na kraju javno ispričao i sucu i sudačkoj organizaciji i Savezu zbog neugodnosti i eventualnog lošeg odjeka u javnosti zbog previda njihovog igrača.