ZDRAVLJE PREVELIKI UTEG

Dinara Safina objavila kraj karijere

07.10.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Safina je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, igrala je tri Grand Slam finala i osvojila 12 pojedinačnih titula u ipak prerano završenoj karijeri

Bivši svjetski broj jedan ženskog tenisa, Ruskinja Dinara Safina, i službeno se povukla iz aktivnog igranja tenisa u 25. godini života. Marat Safin , Dinarin brat, obznanio je za mediji da njegova sestra neće više u profesionalne teniske vode.

'Dinara je odlučila prekinuti svoju karijeru. Dobro je podnijela takvu odluku. Na nju gleda kao na završetak samo jednog perioda u životu', rekao je stariji brat Marat.

Safin je naveo da je glavni razlog njenog puno preranog povlačenja kronična ozljeda leđa.

'Sve je sada u redu s njezinim zdravljem. Osjeća se dobro u svakodnevnom životu, ali više ne može igrati profesionalno tenis', rekao je Safin.

Safina je svoj posljednji meč odigrala u travnju ove godine kada ju je na turniru u Madridu svladala njemačka tenisačica Julija Georges. Ruskinja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, igrala je tri Grand Slam finala i osvojila 12 pojedinačnih titula u ipak prerano završenoj karijeri. Safina se 20. travnja 2009. godine popela na tron ženskog tenisa, na kojem se nije predugo zadržala.