zamjena za velikana

Dinamu se smiješi fantastični transfer; Dominik Livaković postaje najskuplji golman svih vremena

04.07.2019 u 12:14

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica posljednjih dana ne spava mirno. Probleme mu čine potencijalni transferi njegovih nogometaša, a 'modri' bi - kako se sad čini - ubrzo mogli ostati bez svog prvog golmana Dominika Livakovića (24)

Svima je jasno kako Dinamo jednostavno ne može zadržati svoje najbolje igrače. Realnost je da će ovog ljeta Maksimir napustiti Dani Olmo, Amir Rrahmani već je nekoliko dana član Verone, a za još nekoliko 'modrih' prvotimaca postoje jasne i konkretne ponude. Samo se čeka konkretan dogovor...

U toj skupini je prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković (24). Nije nepoznanica kako je za njega zainteresiran portugalski velikan Porto, navodno su još u zimskom prijelaznom roku stigle i neke ponude, ali u Maksimiru su ih glatko odbili.

No, sad je priča dobila nastavak. Porto je i dalje uporan, posebice nakon što je ostao bez očekivanih pojačanja na golu. Naime, željeli su Portugalci angažirati Gigija Buffona, ali legenda se vratila u svoj Juventus. Uz to je Iker Casillas upitan, istina je da se vratio treninzima samo dva mjeseca nakon što je preživio srčani udar, no nastavak njegove profesionalne karijere vrlo je upitan.

I tako je Porto praktički ostao bez golmana jer Brazilci Vana i Fabiano jednostavno nisu dovoljno kvalitetna rješenja, a Diogo Costa (19) je ipak premlad da bi se o njemu ozbiljnije razmišljalo kao prvom golmanu.

Tako se u priču oko potencijalnog dolaska Dominika Livakovića u Porto ponovno 'upleo' Iker Casillas koji je svojedobno našeg golmana nahvalio na Twitteru. Čini se kako je taj 'poguranac' dodatno motivirao čelnike Porta da još jednom krenu u pokušaj dovođenja Dinamove 'jedinice'.

  • +7
Nogometaši GNK Dinamo na jutarnjem treningu u Murskoj Soboti Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zimus je Porto nudio 'samo' pet milijuna eura za Dominika Livakovića, a na Maksimiru nisu ni trepnuli. Logično... Sada je navodno stigla 'podebljana' ponuda, Portugalci nude sedam milijuna eura plus bonuse, ali u Dinamu jako dobro znaju da popularni Livi vrijedi puno više. Ipak je to golman koji iza sebe ima tri sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka i izvrsne nastupe u Europskoj ligi, a uz sve to je i na najboljem putu da 'zacementira' mjesto prvog golmana hrvatske reprezentacije. To sve vrijedi puno više...

Sad je jasno kako na Maksimiru za Dominika Livakovića očekuju ponudu od najmanje 10 milijuna eura, ispod toga nikakvih razgovora neće ni ne može biti. A i Porto će se morati uozbiljiti jer nisu jedini zainteresirani. Još ranije se raspitivao njemački Werder, a 'u igri' su i neki stabilni engleski prvoligaši koji su financijski puno jači i od Werdera i od Porta. Sad je samo na Livakoviću i Dinamu da dogovore 'izlaznu strategiju' koja će zadovoljiti sve zainteresirane strane.

Realno, čini se kako je odlazak Dominika Livakovića u Porto praktički 'zicer', portugalski velikan je svjestan kako bi za relativno mali novac dobio vrhunskog golmana, a Livi bi - ako transfer bude očekivanih 10 milijuna eura ili više - tako postao najskuplji Dinamov golman u klupskoj povijesti.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL