RED BULL - DINAMO 1:1

Dinamu remi, Mandžukiću boca u glavu

29.07.2009 u 22:21

Bionic
Reading

U uvjerljivo najtežem ispitu dosadašnjeg dijela sezone Dinamo je zaslužio prolaznu ocjenu, a nakon 1:1 u Salzburgu na dobrom je putu za posljednju kvalifikacijsku rundu Lige prvaka

Stvari su se od prve minute odvijale točno onako kako je trener Jurčić najavljivao. Kreativni trojac u Dinamovu veznom redu u prvih 20 minurta loptu je lakoćom dovodio do protivničkog kaznenog prostora, no završnica nije bila dovoljno opasna. Udarci su završavali ili pokraj vratnice ili u rukama dobro postavljenog vratara Gustafssona. Dinamo je nanizao pet-šest izglednih prilika, no kako to kod hrvatskog prvaka prečesto biva, prvi je morao posegnuti u vlastitu mrežu.

Uvjerljivo najopasniji igrač Austrijanaca, kamerunsko krilo Tchoyi, probio je desni bok i pored statične Dinamove obrane u srcu 16-erca pronašao rutinera Zicklera. Butina je bio nemoćan.

Ipak, u drugom dijelu Dinamo se nije demotivirao, već je nastavio biti opasan za suparnički gol. Nestalo je kombinatorike i kratkih pasova, no jednu dugačku 'svijeću' Moralesa Mandžukić je primio i lobom poslao u mrežu u maniri strijelca svjetske klase. Rezultat se do kraja nije mijenjao, najbolju priliku u završnici stvorio je Salzburg, no Chago je počistio loptu s gol-linije.

Ova nogometna priča imala je još dva prilično bitna poglavlja. Svi su se pribojavali Bad Blue Boysa, no 700-tinjak plavih drukera pokazalo je da može bez ikakvog incidenta bodriti svoju momčad. Dizalo se puno prašine, no moralni paničari ovoga puta ispali su smiješni. Ne bi bilo korektno ne spomenuti češkog suca Kralovca, koji je od prve minute bio kao riba na suhom.

Nije uspio uhvatiti konce igre, što mu se u završnici odbilo o glavu. U masovnom naguravanju na sredini terena, Mario Mandužkić pogođen je plastičnom bocom s tribina, a isti 'projektil' kasnije je pogodio i pomoćnog suca. Zbunjeni Čeh isključio je Mandžukića pa najbolji Dinamov igrač neće moći nastupiti u uzvratu sljedećeg utorka.

Red Bull Salzburg – Dinamo 1:1 (1:0)

Pred 16.000 gledatelja sudio je Kralovec iz Češke.

Strijelci: 1:0 Zickler (45), 1:1 Mandžukić (63).

RED BULL SALZBURG: Gustafsson - Schiemer, Sekagya, Dudić, Ulmer - Augustinussen - Tchoyi, Leitgeb, Vladavić (Ilić, 85), Švento (Ježek, 73) - Zickler (Janko, 70)

DINAMO: Butina - Etto, Bišćan, Lovren, Glavina - Morales (Chago, 86), Vrdoljak, Sammir (Barbarić, 90+1), Badelj - Mandžukić, Papadopoulos (Slepička, 72)