otputovali u london

Dinamovi juniori idu k dvostrukom prvaku Europe: Smjestili su nas u kontejner bez tuševa

01.04.2019 u 18:33

Bionic
Reading

Dinamova juniorska momčad u ponedjeljak je otputovala u London na četvrtfinalnu utakmicu juniorske Lige prvaka, protiv Chelseaja, a koja se igra u srijedu u 16 sati po srednjeeurpskom vremenu

Nakon senzacionalnog izbacivanja Liverpoola u osmini finala juniroske Lige prvaka, pred Dinamovim 'klincima' novi je veliki ispit. A to je Chelsea, kojeg, ako izbace, odlaze na završni turnir najbolje četiri mlade momčadi Europe u Nyon.

'Najzahtjevnija je, jer je sljedeća na redu. Dolazi nam nezgodansuparnik, ali možda u najbolje vrijeme. Uspješno smo počeli sezonu, puni smo samopuzdanja, ali naravno sve u okvirima skromnosti. Znamo protiv koga igramo, oni su dvostruki osvajači Lige prvaka u ovoj konkurenciji, a još su jednom bili u finalu, gdje su izgubili od Barcelone', rekao je trener Igor Jovičević te nastavio.

'Sve je to veliko iskustvo, koje Chelseaju puno znači, a mi moramo to nadomjestiti s našim voljnim momentom i karakterom koji nas je i doveo do ove utakmice'.

  • +17
Dinamo - Liverpool, 1/8 finala juniorske Lige prvaka, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Jovičević je kod svojih igrača očito pogodio potrebnu dozu resepekta ali i samopouzdanja.

'Sve što nam dođe, bit će bonus i nagrada za uloženi trud, a kada se tome doda i pojeidnačna kavliteta naših igrača i koja se pretoči u koletkivni duh, onda uspjevamo preskočiti i velike prepreke. Dovoljno je vidjeti koliko je velikih klubova ostalo na putu, Atletico Madrid, Tottenham, Benfica, PSG, Ajax... Mi smo među osam, moramo biti ponosni, ali ponizni i skromni'.

Predstava 'modrih' i pobjeda protiv Liverpoola očito je odjeknula na Otoku.

'Svjesni smo da i Chelsea razmišlja o nama. Stvarno su sjajna momčad, bio sam i u većim i u manjim klubovima, sad sam u ulozi trenera i znam kako svi doživljavaju suparnika u svakakvim situacijama. Ja bih htio da nas podcijene, da nas ne dožive kao, recimo, Liverpool ili Barcelonu. Respektiramo ih ali vjerujemo u sebe i s takvim gardom idemo u London', za kraj je poentirao Jovičević.

Jedan od glavnih aduta 'mini modrih' u Ligi prvaka mladih bio je Dinko Horkaš koji je svojim obranama u raspucavanjima izludio igrače Lokomotiva i Liverpoola.

'Svi s nestrpljenjem jedva čekamo tu utakmicu. Nimalo ih se ne bojimo, dapače, Chelsea nas je već jednom podcijenio pa smo ih pobijedili', rekao je Horkaš za 24 sata pa nastavio:

'Bilo je to u Premier League International cupu, nas je vodio Mario Cvitanović. Oni su se ponašali kao zvijezde. Njihov kamp izgledao je strašno, a nas su onda ubacili u neku trošnu svlačionicu, točnije bio je to kontejner u kojem nije bilo ni tuševa. Ne bih imao ništa protiv toga da nas opet stave tamo, a mi odemo na Final Four juniorske Lige prvaka'.