pognutih glava iz budimpešte

Dinamovi igrači ne skrivaju razočarenje, a dio krivice za poraz svalili su i na suce: Zabili smo gol, ali sudac nam ga nije priznao, a VAR ne postoji

16.09.2020 u 22:11

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama ove sezone neće igrati u Ligi prvaka nakon što su u trećem pretkolu kvalifkacija izgubili u Budimpešti od mađarskog prvaka Ferencvaroša 1:2. Svoj europski put 'modri' će nastaviti u završnom kolu kvalifikacija Europske lige.

Dinamo je ostavio puno bilji dojam od svojeg suparnika, no u sportu ne pobjeđuje uvijek bolji, nego i onaj tko ima više sreće.

Ovog puta bili su to igrači Ferencvaroša, koji su kaznili 'modre' i nakon njihove dvije greške zabili dva gola. Prvog već u 76. sekundi, a drugog u 66. minuti.

Ono što potvrđuje koliko je modrima nedostajalo sreće je i činjenica da su između njihovih brojnih prigoda jedini pogodak postigli nakon autogola Myrta Uzunija. Zabili su još jednog u prvom poluvremenu, ali njemački suci su im ga poništili nakon navodnog zaleđa. A kako se VAr u ovoj fazi još ne koristi, nikako nisu mogli uvjeriti suca u propust.

I s toga, dio razočarenja pripada i toj situaciji.

'Zabili smo jedan gol i sudac ga nije priznao. To je kada nemamo VAR. Ljuti smo svi, dali smo sve od sebe. Stvarno danas nismo imali sreće i jako sam ljutit što nismo uspjeli pobijediti. Moramo se koncentrirati na sljedeće utakmice, moramo razmišljati o play-offu za Europsku ligu i za hrvatsku ligu', rekao je Lirim Kastrati.

Kristijan Jakić sličnog je razmišljanja.

'Prvo bih čestitao Ferencvarosu na pobjedi. Bili smo bolja ekipa, imali smo više prilika. Oni su iz dva udarca zabili dva gola. Nekada bolji protivnik na terenu ne pobjeđuje. Moramo dignuti glavu gore i pobijediti sljedeću utakmicu kako bi ušli u Europsku ligu. Šteta što nema VAR-a, da ga ima bio bi nam priznat gol jer nije bilo zaleđa. Mislim da je to okrenulo cijeli tijek utakmice, brzo bismo se vratili u utakmicu i mislim da bi u drugom smjeru otišla'.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.