MAXTV PRVA LIGA - 4. KOLO

Dinamova golijada, pobjede Intera i Zagreba

12.08.2011 u 21:59

Bionic
Reading

U petak su odigrane tri utakmice četvrtog kola MAXtv Prve lige. Domaće momčadi upisale su sve tri pobjede. Dinamo je razbio Karlovac (5:0), Inter je bio bolji od Šibenika (2:0), a Zagreb je slomio Lučko (1:0)

Dinamo – Karlovac 5:0

Dinamo je nastavio pobjednički niz u MAXtv Prvoj ligi. Hrvatski prvak je došao do četvrte pobjede, i to dosad najuvjerljivije. Karlovac se nije mogao suprotstaviti 'modroj' družini koja je goste na kraju ispratila s pet golova i na odličan način najavila puno važniju utakmicu protiv Malmöa.

Gostujući bunker probijen je već u 12. minuti kada je Ibanezov udarac uklizavanjem u mrežu pospremio Krstanović. U prvom dijelu i Karlovac je nešto pokušavao, ali je Jurčićeva momčad ipak kontrolirala igru i stvarala prilike. U nastavku je procurilo. Prvo je Badelj, koji je ušao u drugom poluvremenu, podigao prednost na 2:0 (51), a od 77. do 86. minute Lovrić je morao još tri puta po loptu u mrežu jer su bili precizni Tonel, Šitum i Beqiraj.

Spomenimo da su Jurčićevi izabranici bili i oštećeni, jer je sudac Petar Gabrilo iz Splita mogao bez problema dva puta pokazati na bijelu točku za Dinamo, a Rukavini je poništen i regularan gol.

Nova rutinska pobjeda raspucanog Dinama, no nadamo se da je nešto 'municije' ostalo i za švedskog prvaka. 'Modri' sa 12 bodova čvrsto drže vrh, a njihova gol razlika je nakon petka još impresivnija – 11 postignutih pogodaka i nijedan primljen.

Inter je stigao do druge prvenstvene pobjede s kojom je pobjegao dalje od opasne zone. Zaprešićani su zasluženo slomili otpor ozljedama oslabljenog Šibenika kojeg muče i veliki financijski problemi. Prvi pogodak za domaćina postigao je Budimir (23) koji se najbolje snašao u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru. U drugom poluvremenu je Oršić (56) jedan ubačaj s desne strane pospremio u mrežu i potvrdio bodove. Spomenimo da je u 70. minuti isključen i šibenski trener Lokica koji je nekoliko puta negodovao zbog sudačkih odluka.

Zagreb – Lučko 1:0

Nakon teškog poraza u Gradskom vrtu, Zagreb se svojim navijačima iskupio minimalnim trijumfom protiv Lučkog. No, daleko od toga da su 'pjesnici' briljirali, gosti su bili jako opasni i, da je slučajno završilo na drukčiji način, bilo bi zasluženo. Trenutak odluke dogodio se u 47. minuti kada je Dedić iskoristio asistenciju Šovšića. Lučko, koje je ostalo na samo jednom bodu, može žaliti što prilike nisu iskoristili Fuček, Rak, Novak i Rendulić (2). Sreća je ovoga puta jako pomazila 'pjesnike'.