preuzeo ulogu favorita

Dinamov trener Nenad Bjelica poslao poruku koja se neće dopasti Česima

13.02.2019 u 12:27

Bionic
Reading

'Viktoria je dobar, iskusan i ozbiljan protivnik', kazao je trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica uoči polaska 'modrih' u Plzen gdje će Dinamo u četvrak (21 sat, Arenasport 3) igrati prvu utakmicu 16-ine finala Europske lige protiv Viktorije

'Viktoria ima igrače koji dugo vremena igraju zajedno. Mislim da je važno da se bavimo sami sobom i ukoliko budemo na nivou naših igara koje smo pokazali na jesen, velike su šanse za prolaskom', kazao je trener hrvatskog prvaka Bjelica.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1:3, 0:1).

>> Utakmicom Viktorije i Dinama kreće nova dimenzija praćenja nogometnih prijenosa

Ove sezone 'modri' su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

  • +35
Dinamo - Anderlecht Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Viktorija je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA.

'Viktoria je igrala Ligu prvaka i nosila se s velikim ekipama, onda su uslijedile pripreme, ali ne smiju nas slabi rezultati na pripremama zavarati. Mi se trebamo fokusirati na sebe', dodao je Bjelica.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

Vezni igrač zagrebačkog sastava Amer Gojak upravo je na dan putovanja proslavio 22. rođendan.

'Najveći poklon bio bi mi da pobijedimo. Atmosfera je super, svi jedva čekamo utakmicu i nadam se da će sve dobro završiti. Znamo da su oni kvalitetna ekipa, da su čvrsti i bit će teška utakmica. Dat ćemo maksimum', kazao je BiH reprezentativac.

Gojak je debitirao u dresu Dinama u ožujku 2015. i priznao je kako će ogledi protiv češkog kluba biti njegove najveće utakmice.

'Sigurno da je ovo najveća utakmica do sada za mene, pripremit ću se dobro i dati sve od sebe. Znači nam puno to što ćemo imati uz sebe navijače i nadam se da će nas nositi cijelu utakmicu. Naša snaga je u kolektivu i zajedno ćemo pokušati izboriti pozitivan rezultat. Puno smo se pripremali, treneri su nam prenijeli puno važnih stvari o njima, vjerujemo u sebe', poručio je mladi veznjak.

Prema podacima njemačkog portala transfermarkt.de Dinamo je procijenjen na 49 milijuna eura, a češki sastav vrijedi 31 milijuna eura.

Najskuplji igrač im je slovački veznjak Hrosovsky, a nakon njega slijedi napadač Krmenčik koji je ozlijeđen i neće nastupiti. Česi su u zimskom prijelaznom roku doveli Francuza Beauguela koji je došao iz Zlina, a zabio je 10 golova ove sezone u češkom prvenstvu. Kod Dinama neće biti suspendiranog Hajrovića i ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati na Doosan Areni u Plzenu, a utakmicu će suditi Nizozemac Serdar Gozubuyuk.