intervju za sport 1

Dinamov trener Nenad Bjelica otkrio o kojoj ligi mašta, što misli o Niki Kovaču i kamo će Olmo otići iz RB Leipziga

13.02.2020 u 12:53

Bionic
Reading

Trener zagrebačkog Dinama, Nenad Bjelica, dao je veliki intervju za njemačku TV postaju Sport 1, a tijekom kojeg je otkrio potencijale Danija Olma, što misli o Niki Kovaču, te vidi li sebe u njemačkoj ligi.

Nenad Bjelica svojevremeno je nosio dres njemačkog kluba Kaiserslauterna, u isto vrijeme dok je Niko Kovač bio igrač minhenskog Bayerna. No, Bjelica je bio i Kovačev suigrač u hrvatskoj reprezentaciji, pa je novinare njemačke Sport 1 televizije zanimalo kakvim Bjelica doživljava svog bivšeg suigrača te donedavnog trenera minhenskog Bayerna.

'Imamo jako dobar odnos. Kad sam igrao u Kaiserslauternu, bili smo suparnici na terenu ali smo u to vrijeme igrali zajedno u reprezentaciji. Potom smo zajedno išli u trenersku školu. Također, dok sam trenirao FC Lustenau u Austriji, Niko je radio s drugom momčadi Red Bull Salzburga. Tako da smo uvijek imali vrlo pristojan kontakt. S vremena na vrijeme čujemo se telefonom i razmjenjujemo ideje. Niku stvarno cijenim i nadam se da će i dalje biti uspješan kao i prethodnih godina'.

Kako ste doživjeli njegov rad u Bayernu?

'Bio je vrlo uspješan, uzeo je dva velika trofeja. Čelnici kluba željeli su nadogradnju momčadi, ali je Niki nisu omogućili. osim toga, imao je problema s nekim igračima, ali posao koji je obavljao bio je izvrstan. I da su imali malo više povjerenja u njega, Bayern je mogao ostvariti još i više'.

  • +9
Nenad Bjelica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Dakle, otkaz je bio nepravedan u vašim očima?

'Apsolutno. Niko je u Bayernu napravio sve što je mogao. Ali druge su stvari očito bile važnije pa je na kraju morao ići. Bilo mi je jako žao zbog njega. Ali Niko se već dugo bavi ovim poslom i znam da će uskoro opet uspjeti s velikim klubom. Jednom kada ste trener Bayerna, sva vrata su vam otvorena'.

Potom su se dotaknuli i Danija Olma, španjolskog nogometaša koji je nedavno iz Dinama otišao u RB Leipzig.

'Dani je izvrstan nogometaš i osoba. skroz je na zemlji. Odrastao je u Španjolskoj do 16. godine. Potom je došao u Dinamo i prve dvije godine nije mu bilo jednostavno. Ali u protekle dvije godine vrlo se dobro razvio i bio je naš najbolji igrač. Bio je strijelac, starter, nezamjenjiv u našoj momčadi. Zimski prijelazni rok bio je idealno vrijeme za sljedeći skok u karijeri i vjerujem da je došavši u RB Leipzig izabrao pravi klub.

Bayern je također trebao biti vruć za njega.

'Imam osjećaj da se u Bayernu mladi igrači ne koriste toliko kao u Leipzigu. Borussia Dortmund radi nešto slično kao RB. No, u Leipzigu je povjerenje u mlade igrače za jednu razinu više nego u ostala dva kluba. Dani je također bio impresioniran pozivom Juliana Nagelsmanna, koji je izrazio povjerenje. To mu je bilo nevjerojatno važno, on je vrlo osjetljiv, jednostavan dečko. Kad osjeti povjerenje svog trenera, kao da 'vatra' prolazi kroz njega. Isto je bilo i sa mnom'.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Nagelsmann se može smatrati sretnim?

'Apsolutno. Olmo će pokazati Nagelsmannu kakav je igrač. U Leipzigu sada ima mir i može nastaviti raditi na sebi. A onda će doći i novi skok, u puno veći klub. Nemam ništa protiv Leipziga, to je veliki klub, ali Dani ima potencijal za vrhunski klub poput Barcelone ili Real Madrida'.

Za kraj, Bjelica je otkrio njemačkim novinarima gdje vidi sebe u budućnosti.

'Malo je nedostajalo da završim u Bundesligi, ali na kraju mi to nije pošlo za rukom. Sada sam u velikom klubu, u kojem se mogu vrlo dobro razvijati. Ali u nekom trenutku želim ponovno otići u inozemstvo: u Njemačku, Italiju ili Španjolsku. Želim raditi u jednoj od ove tri lige. S Dinamom imam ugovor do 2021. godine, ali Bundesliga je za mene sigurno liga iz snova', zaključio je Bjelica.