vraća se prvoj ljubavi?

Dinamov posao desetljeća: Velikani krenuli u utrku za njegovim bivšim igračem, a to znači da u Maksimir stižu novi milijuni eura

19.04.2021 u 06:43

Bionic
Reading

Sve se glasnije priča kako bi španjolski nogometni reprezentativac, 22-godišnji Dani Olmo, već ovog ljeta mogao promijeniti sredinu te iz RB Leipziga preseliti u Španjolsku

Iako nema veze s Hrvatskom, Danija Olma, danas igrača španjolske A reprezentacije u Zagrebu su zavoljeli kao svojeg. Jer došao je u Maksimir sa samo 16 godina, napustivši redove velike Barcelone, ali kako bi se jednog dana vratio tamo gdje je i htio biti.

Istina, kada je odlazio, malo je tko vjerovao u taj put, jer tko je vidio iz Barcelone i njezine čuvene škole, doći u tamo neki Dinamo? Međutim, sada se to pokazalo kao najpametnija odluka obitelji Olmo.

Ali i kao Dinamov posao desetljeća. Naime, Olmo je u Dinamo stigao besplatno, bez odštete.

A sada bi, čak godinu i pol nakon što je prodan za 22 milijuna eura, odnosno što je za samo milijun eura manji transfer od Pjacinog u Juventus, u RB Leipzig, na njegovo ime u Maksimir moglo sletjeti još barem 3,2 milijuna eura.

Naime, Olmo je u siječnju 2020. godine Zagreb zamijenio Leipzigom, a u ugovoru je pisalo da će Dinamu pripasti još 20 posto od razlike budućeg transfera.

Procijenjena vrijednost Olma, koji se ove sezone definitivno afirmirao u Bundesligi, ali i u Enriqueovoj Španjolskoj, prema portalu Transfermarkt, a koji je jako dobro upućen u vrijednosti igrača, trenutno iznosi 38 milijuna eura.

Španjolski mediji ovih dana pišu kako je Olmo na radaru novog predsjednika Barcelone i kako ga želi vratiti na Nou Camp ovog ljeta.

'Dolaskom Joana Laporte na mjesto predsjednika porasle su i šanse za Olmov povratak. Barcelona treba takve igrače, a uz to, Olmo ne bi bio preskup. Zadovoljava sve uvjete koje klub stavlja pred igrače. Njegov povratak ovisit će o tome koliko će igrača na ljeto otići iz Barcelone, ali Dani zna da je na popisu', zaključuju Španjolci.

Naravno, puno će se toga pitati i RB Leipzig, ali sigurni smo da, ako Olmo odigra i veliki turnir na Euru, njemački klub neće imati ništa protiv prodati ga i zaraditi. Još posebno ako mu cijena s trenutnih 38 milijuna poraste na 45 do 50 milijuna eura. Jer osim Barcelone, tako se barem pisalo, za Olma je već duže vrijeme zainteresiran i Real. Madrid, a u tom slučaju moglo bi doći do nadmetanja između dva kluba koji će ponuditi više.

U cijeloj toj priči još sretniji bili bi u Maksimiru. Jer proda li ga RB Leipzig za 38 milijuna, Dinamu će pripasti 3,2 milijuna eura. Popne li se cijena na, recimo 45 milijuna eura, Dinamu će pripasti 4,6 milijuna eura.. O većim iznosima nećemo ni razmišljati...