SAMO ZA TPORTAL

Dinamov dragulj Dani Olmo otkrio nam što želi napraviti sa Španjolskom te vraća li se nakon Eura među 'modre'

17.05.2019 u 19:53

Bionic
Reading

Izbornik mlade španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente uvrstio je veznjaka zagrebačkog Dinama Danija Olma na popis igrača za Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu koje će se održati od 16. do 30. lipnja

De la Fuente je u reprezentativnom kampu pored Madrida objavio predlistu od 25 igrača, a na EP će povesti njih 23.

Dinamov veznjak i najbolji igrač Hrvatski telekom Prve lige, a kojem su tu laskavu nagradu priskrbili kapetani hrvatskih klubova, Dani Olmo, prije deset dana napunio je 21 godinu.

Dosad je upisao dva službena nastupa za Španjolsku U-21 vrstu, s time da je dobio poziv i Luisa Enriquea i odradio je nekoliko treninga s A reprezentacijom.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Španjolska će igrati u skupini A s domaćinom Italijom te Poljskom i Belgijom, a na EP će igrati i Hrvatska koja je svrstana u skupinu C s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

Ovaj poziv je očekivan?

Pa, uvijek se nadaš pozivu. Tako je bilo i ovog puta, ali valjda sam ostavio dobar dojam na dosadašnjim okupljanjima pa je stigao sada i taj pretpoziv. Istina, sada sam među 25 igrača, ali nadam se da ću ostati i na popisu 23, odnosno da ću ići na europsko prvenstvo. Naravno, i tamo maksimalno pomoći da postanemo europski prvaci', rekao je u razgovoru za tportal Dani Olmo, koji je u petak navečer, s ostatkom momčadi bio u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici gdje je otvoren i službeni Fan shop Dinama.

Za to zlato možda ćete se morati boriti i protiv Hrvatske? Drugim riječima, igrali bi protiv nekih svojih suigrača, poput Šunjića, Majera...

'Ako se sretnemo s Hrvatskom, znam samo da će to biti lijepa utakmica. Neizvjesna, jer poznajem suigrače iz Španjolske, ali i dobar dio hrvatskih reprezentativaca'.

Bit će vam to odlična prilika da se još bolje prezentirate španjolskim klubovima, koji vas žele uzeti iz Dinama.

'Ne volim pričati o budućnosti. Ja sam još uvijek igrač Dinama. A što će biti poslije Eura, vidjet ćemo...', dosta je zagonetan ostao Dani Olmo.

Do tad, ipak razmišljate isključivo o 'modrima' ili vam misli odlutaju na neku drugu destinaciju?

'U ovom trenutku fokusiran sam samo na Dinamo. Imamo finale kupa protiv Rijeke, ali prije toga moramo pobijediti Inter, kako bi u pobjedničkom raspoloženju otišli u Pulu po još jedan trofej. Idem korak po korak, pa kada prođu utakmice s Dinamom, tek ću tada razmišljati o Euru. Naravno, nakon Eura, o nekim drugim stvarima'.

Može li kvalifikacije za Ligu prvaka s Dinamom biti dovoljan izazov?

'Naravno da može. Ja sam već dugo u Dinamu, Zagreb i Hrvatska su mi kao drugi dom, ovdje mi je lijepo, ugodno za živjeti. Bilo bi lijepo napraviti još nešto s Dinamom, ali kažem, nikad ne znaš što budućnost nosi', završio je Dani Olmo.