UEFINA KAZNA

Dinamo zbog baklji protiv Šerifa dužan 30.000 eura

09.10.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Iako u Dinamu vrte glavom nakon što su dobili odluku Uefe da moraju plaiti 30.000 eura, ćini se da u maksmiriu mogu biti sretni jer prijetila im je i rigoroznija kazna jer sudac se navodno spremao i prekinuti dvoboj

Na stranicama Dinama piše kako je stiglo pismeno očitovanje disciplinske komisije UEFA-e na temu uporabe pirotehničkih sredstava na utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo - Šerif na Maksimiru, a ovoga puta kazna iznosi 30.000 eura odnosno oko 223 tisuće kuna.

U rješenju koje je stiglo na adresu Dinama jasno piše kako je tijekom utakmice u teren ubačeno deset pirotehničkih sredstava zbog kojih je sudac 'tri puta morao prekidati utakmicu; dva puta po minutu, a jednom čak na dvije minute', kako piše u rješenju gdje se dodaje: 'Sudac je nakon utakmice potvrdio kako bi utakmica bila prekinuta da se ista stvar još samo jednom ponovila'.

Isto tako, u rješenju piše 'kako je GNK Dinamo napravio sve moguće sigurnosne mjere u organizaciji utakmice te kako je jasno da se radi o skupini koja terorizira klub i druge navijače te je za cilj imala prekinuti utakmicu u trenutku kada je Dinamo vodio 2:0'.

Podsjetimo, Dinamo je već ove sezone platio 20 tisuća eura kazne zbog pirotehničkih sredstava na utakmici Dinamo - Ludogorec pa tako dolazimo do iznosa od gotovo 400 tisuća kuna koje su Modri ove sezone uplatili na račun UEFA-e. Naravno, ne treba uopće spominjati kako se taj novac mogao i puno bolje potrošiti.