KRALJEVSKI OTPOR

Dinamo zaradio milijune i europski respekt

15.09.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Madridski Real je golom Di Marije slomio otpor žilavog Dinama i pobjedom krenuo u pohod na osvajanje Lige prvaka. Domaćem sastavu i njegovoj publici ostao je dojam da će Maksimir ove jeseni vidjeti još puno europskih zanimljivosti

Bila je to 14. utakmica Dinama u tekućoj sezoni, a sve do srijede nad Dinamom je visio upitnik. Nijedan od dosadašnjih protivnika nije mogao dati odgovor na pitanje koliko je Jurčićev sastav zapravo dobar, a on je došao s posljednjim zviždukom suca Moena.

Jako je dobar, dapače odličan. Poraz ostaje poraz, a garniran je i činjenicom da se legendarni Casillas nije morao ni sagnuti tijekom utakmice, dok je Kelava od silnih intervencija narastao za još jedan centimetar. Ali to je Real, i utakmica se ipak mora gledati drugačijom optikom.

Neosporno je to da je dinamovcima presudila greška na 60 metara od Kelavinog gola i da su 'plavi' u fazi obrane izgledali kao spartanska vojska. Da je Sammir pokazao barem mrvice, i u ofenzivi bi bilo lakše. Još da je Rukavina pospremio zicer života... Ostaje činjenica da je Dinamo na dnu ljestvice, ali neki detalji s dvoboja nemaju cijenu - plačljiv pogled Ronalda, Özilova krađa vremena pri izlasku, nervozni Mourinho i tupi pogledi Realovih zvijezda u miks zoni. Dinamo je definitivno iznenadio madridske milijunaše i zaslužio respekt ostalih protivnika u skupini. Jer ako nalete na ovakvog domaćina, ostat će daleko od uloge favorita.

Osim respekta, Dinamo je zaradio i popriličan novac. Daleko najskuplje ulaznice u povijesti kluba samo za ovu utakmicu donijele su utržak od 1,6 milijuna eura, a TV prava će nakon obračuna donijeti još barem pola milijuna. Jer on se gledao doslovno u cijelom svijetu. Ostaje tek nejasno zašto su u upravi odlučili ne prodavati pojedinačne ulaznice i tako zaraditi dodatan novac na barem pet tisuća praznih sjedalica na tribinama iza gola.

Ako, osim za bodom koji bi bio kruna svih napora, u Dinamu imaju za čime žaliti, onda je to faktor iznenađenja. Ovakvu momčad nitko neće podcijeniti, jer spektakl s Realom pokazao je da to ne bi imalo baš nikakvog rezona.