SuperSport HNL

Dinamo večeras u Varaždinu 'brusi' formu za utakmicu protiv Ludogoreca; evo gdje gledati prvu utakmicu 4. kola SuperSport HNL-a

05.08.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 4. kola SuperSport HNL-a večeras igraju Varaždin i Dinamo (20 sati, MAXSport 1, MAXtv). Posljednja je ovo provjera za 'modre' uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka koju igraju u utorak 9. kolovoza na Maksimiru protiv bugarskog prvaka Ludogoreca (MAXSport 1, MAXtv, 20 sati)

Nogometaši Dinama u novu su sezonu SuperSport HNL-a krenuli s tri pobjede, a u istom ritmu namjeravaju nastaviti i danas kad u prvoj utakmici 4. kola gostuju kod povratnika Varaždina (20 sati, MAXSport 1, MAXtv).

VARAŽDIN - DINAMO, (20 sati, MAXSport 1, MAXtv)

'Čeka nas nastavak domaćeg natjecanja koje je za nas primarno, Dinamo želi zadržati čelnu poziciju u prvenstvu, a onda se podrazumijeva da moramo težiti u svakoj utakmici pobjedi. Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika. Gledajući ova prva tri kola, Varaždin je možda i najveće iznenađenje prvenstva. Govorim s aspekta prikazane igre koju su imali u Puli, ali naročito i sada protiv Hajduka. Jako dobro su posloženi s dobrom energijom i ne očekuje nas lagan susret', rekao je trener Dinama Ante Čačić u najavi večerašnje utakmice protiv Varaždina gdje će ih zasigurno dočekati pune tribine:

'Veselimo se što nas čeka takav domaćin s punim tribinama i sjajnim ambijentom. To je dodatan motiv za moje igrače. Dužan respekt prema domaćinu i moramo napraviti sve da dođemo do željene igre i do željenog rezultata.'

Imaju li igrači Dinama dovoljno motiva za ovakve utakmice kad se zna da ih za samo nekoliko dana, već u utorak 9. kolovoza, čeka borba za Ligu prvaka?

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Moramo kliknuti poslije utakmice jer čekaju nas novi izazovi. Ali na Ludogorec ćemo se vratiti poslije Varaždina. Tako nam je suđeno, to smo si odabrali, to želimo i u ovome uživamo. To nam je motiv, poticaj i poticaj da rastemo kroz takve utakmice', kaže Čačić i napominje:

'Ova utakmica će dati prostor igračima koji su manje igrali. Neki se vraćaju. Boška Šutala želimo što prije dovesti u natjecateljski ritam. Bruno Petković ima problema s rebrom, vidjet ćemo hoćemo li ga uopće koristiti. Emreli je pod tretmanom, s njim je završen dijagnostički dio, on je spreman za najveće napore pa ga uskoro možemo očekivati na terenu.'

  • +8
Dinamo - Istra 1961, 3. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

A Varaždin je u prošlom kolu namučio Hajduk, istina 'bili' su na kraju slavili 2:0, ali samo zahvaljujući raspoloženom Marku Livaji koji je s dva gola 'prelomio' utakmicu.

'Protiv Hajduka smo igrali čak i više na njihovoj polovici. Mislim da smo kao ekipa trkači dosta dobri, i u veznoj liniji i Brodić je dobro radio pritisak. Moram i protiv Dinama kombinirati, ali teško da bilo koja ekipa može protiv Dinama dominirati cijelo vrijeme. Moramo u bloku biti čvršći i da ne ostavljamo puno prostora iza. Imamo dobre igrače za kontru i polukontru, pokušat ćemo sve da igramo dobar nogomet i da bi došli do pozitivnog rezultata', najavio je utakmicu trener Varaždina Mario Kovačević i dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dinamo je favorit ali u nogometu uvijek ima iznenađenja i ne bi bilo prvi puta da se dogodi. Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj, ali nećemo se predati. Pokazali smo protiv Hajduka da smo hrabri i odlučni i takvi ćemo biti i protiv Dinama. Očekuje nas pravi nogometni spektakl.'

Standings provided by SofaScore LiveScore