BEZ DILEMA

Dinamo uvjerljiv, Pašajice glasnije od BBB-ovaca

10.12.2008 u 15:57

Bionic
Reading

I u uzvratnom susretu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo je pobijedio Zagoru. Nakon 2:1 u Unešiću hrvatski prvak je na svom travnjaku slavio s uvjerljivih 5:1

Dinamo - Zagora 5:1
Strijelci: 1:0 Tomić (13), 2:0 Lovren (25), 3:0 Tadić (27), 4:0 Tadić (51), 4:1 Šupe (80), 5:1 Šokota (86)

Pred oko 1.500 gledatelja, od čega su dvije trećine činili gosti iz Unešića, Dinamo je od samog početka redao prilike. Nakon pet promašaja vodstvo je stiglo u 13. minuti kada je Ante Tomić ubačaj Ettoa proslijedio u suprotni kut vratara Grubelića. Gostujući čuvar mreže ostavio je vrlo solidan dojam, ali sljedećih 15 minuta neće se rado sjećati. U tom je razdoblju Dinamo prednost povećao na 3:0 (Lovren glavom, Tadić nogom) te riješio i naznake dilema vezanih uz plasman u polufinale.

Pašajice su svojoj Zagori, ali i Zdravku Mamiću  davale veliku potporu s tribina

Ipak, Pašajice su skandiranjima 'Mema veze' i 'ajmo, Zagoro' pokazale što misle o rezultatu. U jednom trenutku počeli su slaviti i gol, no sudac Burilo iz Osijeka poništio je zbog zaleđa pogodak Ive Grgasa Grandea. Ipak, brojni gosti na tribinama koristili su svaki prelazak centra za stvaranje male fešte, to gostovanje pamtit će cijeli život. Možete samo zamisliti kako je to izgledalo na Maksimiru kad je 10-ak minuta prije kraja susreta Ivica Šupe sa 20-ak metara s lijeve strane naciljao bliži kut ozlijeđenog Tomislava Butine i smanjio na 1:4.

Premda je Dinamo golovima Tadića i Šokote stigao do vrlo uvjerljivih 5:1, najzanimljiviji trenutak bio je kad je dvjestotinjak BBB-ovaca na sjeveru podiglo transparent 'Dinamo je talac huligana - izvršnog dopredsjednika' te skandiranjima ponovno Mamiću pokazalo izlazna vrata kluba. Na sve to su navijači Zagore odgovorili 'Mamiću, majstore'.

Na kraju naglasimo i da je trener Marijan Vlak susret iskoristio za premijerno uvođenje u momčad golobradih Mateja Jelića i Ivana Hercega te da se potkraj utakmice Butina ponovno ozlijedio, treći put ove sezone. Njegovo mjesto između vratnica zauzeo je Dejan Lovren.

Dejan Lovren je branio zadnjih deset minuta.

'Prvi puta sam stao na gol i čudno sam se osjećao. Pogotovo kad je njihov igrač krenuo sam prema meni. Srećom sudac je svirao zaleđe. Bilo bi veselo,' rekao je Lovren koji je završio u šali.

'Nisam bio loš? El tako? Neka se Kelava malo brine za poziciju drugog golmana.'

Stoper Ivica Šupe koji je zabio Dinamu i u Unešiću i u Zagrebu je nakon susreta izjavio.

'Igrali smo na pobjedu, da nismo tako razmišljali ostali bi doma.'

Na tribinama je bilo oko tisuću ljudi od Unešića. Je li itko ostao u selu?

'Možda neki pas. Ali naši navijači nas i inače prate u velikom broju i ako nisu najbolja skupini u Hrvatskoj, sigurno su odmah u vrhu . Žao mi je što nije bilo više Zagrepčana, ovakvu utakmicu ipak ne igramo svaki dan.'

Koga mu je bilo najteže čuvati.

'A što mislite? Pa, naravno Mandžukića.' završio je Šupe.