NIJE LOŠE

Dinamo u trećem pretkolu izvukao Helsinki

15.07.2011 u 12:16

Bionic
Reading

Dinamo će u trećem pretkolu Lige prvaka, ako prođe Neftchi, igrati protiv pobjednika susreta Helsinki – Bangora, a, po svemu sudeći, bit će to finska momčad

Kuglice u Nyonu donijele su hrvatskom prvaku prepreku sa sjevera Europe. 'Modri' će, ako obrane u Azerbajdžanu 3:0 u što nitko ne sumnja, igrati protiv boljeg između Helsinkija i Bangora.

Zapravo i kod toga para je sve jasno, jer su Finci u gostima slavili 3:0 te ih još domaćih 90 minuta dijeli od okršaja s, nadamo se, Dinamom.

Utakmice trećeg pretkola Lige prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati drugog ili trećeg kolovoza. Dinamo će u prvom susretu gostovati.

HJK Helsinki je najuspješniji klub države s 22 naslova prvaka i deset domaćih kupova. U Ligi/Kupu prvaka je odigrao 47 utakmica uz 16 pobjeda, 25 poraza i šest neodlučenih rezultata.

Najpoznatija faca Helsinkija je 40-godišnji Jari Litmanen, koji je pred završetkom uspješne karijere koja ga je odvela u klubove poput Ajaxa, Barcelone i Liverpoola. Osim njega, vrijedi izdvojiti napadače Sadika, Pelvasa i posebno 21-godišnjeg Pukkija koji je zabio devet golova u 12 ovosezonskih nastupa.

Najveći problem za Dinamo mogla bi biti činjenica da je njihov suparnik u natjecateljskom ritmu, jer je u prvenstvu odigrao već 15 utakmica te uvjerljivo vodi s deset bodova prednosti pred Inter Turkuom.

No Dinamo je favorit, a o tome govori podatak da je vrijednost momčadi Helsinkija procijenjena na sedam i pol milijuna eura, a Jurčićevi igrači vrijede 46,5 milijuna eura.

Zanimljivo je da je beogradski Partizan prošle sezone u trećem pretkolu Lige prvaka igrao baš protiv HJK-a te je slavio u obje utakmice 3:0 i 2:1.

3. pretkolo Lige prvaka

Put prvaka:

Mogren Budva / Liteks Lovech - Skonto Riga / Wisla krakow
Maccabi / Borac - Maribor / Dudelange
Helsinki / Bangor - Dinamo / Neftchi
Skenderbeu / APOEL - Slovan Bratislava / Kostan
Kopenhagen - Shamrock / Talinn
Genk - Partizan / Skendija
Rosenborg / Breidab - Pyunik / Victoria Plzen
Zeistafoni / Dacia - Sturm / Videoton
Valletta / Ekranas - Linfield / BATE
Rangers - Malmo / Torshavn

Put neprvaka:

Standard - Zurich
Twente - Vaslui
Benfica - Trabzonspor
Dinamo Kiev - Rubin
Panathinaikos - OB