MAXTV PRVA LIGA - 3. KOLO

Dinamo u Koprivnici, Rijeka kod Hajduka

05.08.2011 u 09:01

Bionic
Reading

Nakon europskih uzbuđenja, nastavlja se hrvatsko prvenstvo. Od petka do nedjelje na rasporedu su utakmice trećeg kola MAXtv prve lige, a tri dvoboja izravno će se prenositi i na MAXtv-u (Arenasport)

Lokomotiva – Šibenik (petak, 20 sati)

'Kraljevstvo za strijelca', tako bi mogle zavapiti obje momčadi u njihovim međusobnim okršajima. Naime, ova dva kluba su u prvenstvu imali četiri okršaja, a ni na jednom susretu nije pao pogodak. Rasplet – po bod svakome – ne bi nikoga razočarao iako se mora priznati da je Lokomotiva bliže pobjedi. Ne zbog nekakve razlike u kvaliteti, nego jer, za razliku od svojeg gosta, 'lokosi' imaju sređenu financijsku situaciju.

Osijek – Zagreb (subota, 19 sati) – MAXtv

U Gradskom vrtu su 'pjesnici' samo pet puta stigli do cijelog plijena, ali još su u osam navrata uzeli barem bod (24 utakmice). Dok Osijek priželjkuje pobjedu, u Zagrebu su nešto skromnija očekivanja – važno je ne izgubiti. Obje momčadi su u podjednako dobroj formi, pa bi sraz mogao biti do posljednje minute neizvjestan. Ozljeda ima na obje strane, no one neće biti presudne. Prošle sezone u Osijeku je bilo nepopularnih 0:0, no na utakmicama ova dva rivala u pravilu pada veći broj pogodaka, pa bi oni koji dođu na stadion ili pogledaju utakmicu preko MAXtv-a mogli uživati.

Lučko – Istra 1961 (subota, 20 sati)

Lučko se solidno predstavilo u prva dva kola iako je osvojen samo bod. Novi prvoligaš, za kojeg većina smatra da će u tome društvu plesati samo jedno ljeto, dobar je u defanzivi, ali problem je prema naprijed. Teško se dolazi do prilika, a napadači nisu ni namjestili nišanske sprave. S druge strane, Puljani su imali visoke ambicije, no zasad su na pretposljednjem mjestu. Zato je pritisak na leđima gostujuće družine koju vodi Igor Pamić. U slučaju novog posrtaja Istre 1961, u klubu bi moglo doći do promjena kako bi se razbudila momčad.

Cibalia – Inter (subota, 20 sati)

U Cibaliji u tajnosti trljaju ruke kada dolazi Inter, jer su Zaprešićani mušterije kada je riječ o utakmicama u Vinkovima. Tu je bilo 16 prvenstvenih ogleda uz 12 pobjeda domaćina te četiri remija. Gosti u čak 11 utakmica nisu ni pronašli put to mreže, a zadnja četiri puta su ostali praznih ruku. Cibalia je željna iskupljenja za lošu predstavu u Maksimiru prije tjedan dana, dok ni u Interu nije sve idealno. Zaprešićani nisu zadovoljni učinkom svojih ofenzivaca i u klubu su u potrazi za novim golgeterom.

U drugom kolu Cibalija je poražena

Slaven Belupo – Dinamo (subota, 21 sat) – MAXtv

Prema stanju na ljestvici, ovo je derbi, a eventualnim trijumfom Koprivničani bi u ligi preskočili Dinamo. No, gosti su favoriti makar su u 19 utakmica kod 'farmaceuta' samo osam puta pobijedili. Domaćin se nada podcjenjivačkom pristupu 'modrih', kao i u umoru hrvatskog prvaka od europskog ispita, ali tu ne može tražiti veliku prednost. I Dinamova klupa je superjaka, pa i tzv. rezervna momčad iz Maksimira ima veću kvalitetu.

'Pokušat ćemo učiniti sve najbolje te eventualnim osvajanjem bodova, ako nam se ukaže prilika, zadovoljiti apetite gledatelja. Ipak, Dinamo je velika ekipa koja, i kada ne igra kako može, pobjeđuje,' riječi su trenera Slavena Roya Ferenčine.

Hajduk – Rijeka (nedjelja, 20 sati) – MAXtv

Jadranski derbi u kojem je domaćin pod pritiskom borbe za pobjedu. Rijeka svoju priliku vidi jer su se 'bili' potrošili' u kvalifikacijama Europske lige, a Hajduku je, što se već nebrojeno puta dokazalo, teško igrati na više kolosijeka. Gosti s možda nikada slabijom momčadi dolaze na Poljud, ali društvo s Kantride neimaština je mobilizirala, pa mladići dobro plove u prva dva kola. Naravno, Balakova družina apsolutni je favorit, ali splitske zvijezde su još daleko od forme koja bi zadovoljila njihove navijače.

'U Splitu nemamo što za izgubiti i idemo u miru koji smo si sami priskrbili dobrim startom', rekao je trener Horvat.

Poljud je vidio 25 prvenstvenih susreta ova dva kluba, uz 16 pobjeda Hajduka i četiri Rijeke (pet remija). Zadnja dva sraza u Splitu završila su 1:1.

Varaždin – Zadar (nedjelja, 20 sati)

Varaždin je u teškoj situaciji. Pobjeda je imperativ, a trener Samir Toplak iz dana u dan ima sve tanji kadar. Oni koji imaju priliku bježe iz kluba u kojem su nogometaši postali volonteri. Ne smije se ni smetnuti s uma da su domaćini puno snage izgubili i na europskom okršaju, a i zbog situacije na ljestvici pritisak je na leđima varaždinskih mladića. Zadar u 'barokni grad' dolazi s četiri boda, s dobrom igrom i puno samopouzdanja te s gotovo svim snagama. Jedino što ide u korist Varaždinaca je statistika koja kaže da je kod njih Zadar jako loše prolazio – domaćin ima 14 pobjeda, a gosti su samo u četiri navrata uzeli po bod (u zadnjih 16 godina samo jedan).

Zadar je pun samopouzdanja zbog zadnje pobjede

Karlovac – Split (nedjelja, 20 sati)

Prošle godine je njihov susret u Karlovcu završio pobjedom domaćina 1:0, a i sada se očekuje čvrst dvoboj s malo pogodaka. Gosti na papiru izgledaju kvalitetnije, ali se ne smije zaboraviti da su preko tjedna bili zauzeti Europom, pa je to utjecalo na svježinu igrača. Svjestan je toga i trener 'crvenih' Ivan Katalinić koji će najvjerojatnije opet ispremiješati sastav jer je teško igrati na dvije fronte. Karlovac, koji ima financijskih muka, solidno je ušao u sezonu, a potvrdilo se je da će momčad biti neugodna kad je riječ o utakmicama kod kuće.