PONOVITI 2002.

Dinamo u Györu grize novim zubima

19.08.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon osam godina Dinamo se vraća na stadion ETO u Györu gdje je prije osam godina potvrdio prolaz u prvom kolu Kupa Uefa protiv ZTE-a koji je tada morao igrati upravo u Györu

Tada su Ćirine trupe nakon rasturanja Mađara u Zagrebu sa 6:0 slavile i u uzvratu sa 3:1 (Mitu, Olić, Mujčin). Na kormilu je ponovno trener iz BiH, stadion je isti, ali ovi Mađari ipak su ozbiljniji protivnici.

Ipak, uz dužno poštovanje momčadi koja je izbacila Montpellier, sve će ovisiti o Dinamu. Nakon odlaska Mandžukića zavladala je anemija u napadu, a u sjeni su bujali i problemi u obrani. Stoperi su još uvijek na aparatima. Barbarića od početka sezone muči koljeno, a Bišćan je neprepoznatljiv i u devet utakmica ove sezone plavima nije zabio samo Hajduk u Superkupu.

Forma Györa ne zabrinjava pretjerano. Iako su na europskom putu izbacili tri protivnika, u zadnjih pet utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, a i tu tek nakon što je sudac Siofoku isključio dvojicu igrača. To je čvrsta momčad koja se oslanja na obranu (u zadnjih sedam utakmica primili su samo tri gola) i otvori li Dinamo utakmicu pogotkom, lako bi mogao izboriti sasvim miran uzvrat. Uostalom, Dinamo je Mađare prolazio u svih pet dosadašnjih službenih ogleda.

Sammir u nogama drži mnoge odgovore, ali najveći pomak u igri može donijeti Ante Rukavina. Šibenčanin se aklimatizirao kao da je rođen na Borongaju, zabio je u zadnje dvije utakmice i čeka priliku u samoj špici napada. Riješi li Dinamo problem realizacije, postat će respektabilna momčad. Asistirati mu može i Andrej Kramarić, pitanje je kako će to trener zamisliti.

Najveći adut bez sumnje će uskoro postati Vahid Halilhodžić, no stameno čvrst bosanski trener još ne može ostaviti osobni pečat na igri. Momčad je homogenizirao preokret protiv Karlovca i novi šef svlačionice, a s obzirom na slabo poznavanje nove sredine i čvrstu Halilhodžićevu ruku, lako je pretpostaviti da uskoro ničije mjesto u sastavu neće biti sigurno. Bolji motiv ne postoji.

Dinamovci na gostovanjima ove sezone još nisu upisali pobjedu, a na idućim lokacijama bit će im i teže jer neće imati masovnu navijačku potporu zbog poznate odluke BBB-a o bojkotu. Mogu li i bez vjetra u leđa doći nadomak četvrtom uzastopnom plasmanu u Europsku ligu, vidjet ćemo u dvoboju koji počinje u 21 sat.