RETRO IZDANJE

Dinamo u dresovima iz 1982. lovi Ligu prvaka

08.07.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Dinamo je u petak i službeno predstavio nove dresove u kojima će loviti Ligu prvaka. 'Modri' su se nakon isteka ugovora s Diadorom okrenuli Pumi čije će dresove nositi u novoj sezoni

Nakon petka je jasno - Dinamo će u retro dresovima, koji neodoljivo podsjećaju na one šampionske iz 1982. godine pokušati uloviti Ligu prvaka. Pred velikim brojem novinara, čelnici Dinama odlučili su spektakularno predstaviti famozni novi dres.

Novi dobavljač 'modrih' je Puma s kojom je hrvatski prvak potpisao četverogodišnji ugovor:

'Ovi dresovi nisu samo novi dres već i novi početak. Nadam se da će označiti ne samo dobru igru, već da će biti i dobar ekonomski smisao, ali i da ćemo napraviti nešto u Europi,' kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

U ime Pume novinarima se obratio Harald Hoefer, team sport manager kompanije, koji je također izrazio zadovoljstvo što su došli u Dinamo.

Predstavljene su tri garniture dresova, onaj za Europu, gostujući i domaći. Plavi, odnosno domaći, su skoro, pa identični kao oni iz 1982. godine kada je Dinamo nakon 24 godine posta osvojio naslov tadašnje države. Rezervna gostujuća garnitura je zlatne boje, dok je europski dres tamno plavi.

Svoju premijeru pred gledateljima novi će dresovi imati već u srijedu, 13. srpnja, na utakmici protiv Nefčija u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Na predstavljanju novih dresova bio je i Mateo Kovačić, mlada nada 'modrog' sastava:

'Jako mi se sviđa ovaj novi dres koji je replika onog iz 1982. Nadam se da ćemo biti uspješni kao ta generacija. Želimo ući u Ligu prvaka iako je Nefči neugodan protivnik, mislim da ćemo ga preskočiti.'
Na kraju valja ipak spomenuti jedan gaf koji se potkrao. Novinari su na promociji Dinamovog novog dresa dobili Tottenhamov! Možda se to ipak moglo nekako spretnije riješiti, a ne djeljenjem dresa nekog drugog kluba, koliko god on bio nekome drag. Teško je shvatljivo da na promociji 'vlastitog proizvoda' dijelite 'tuđi'.