'HAJDUK REKETARI'

Dinamo traži strane suce za derbije

23.03.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Dan nakon propuštanja dva prvenstvena boda protiv Osijeka u Maksimiru, čelnici Dinama najavili su službenu inicijativu u kojoj će tražiti da im dvoboje protiv Hajduka na kraju sezone sude arbitri iz inozemstva. Nisu izostale ni otrovne strelice prema rivalu

Direktor Dinama Damir Vrbanović sjeo je pred novinare, a uvod mu je dala klupska veza s javnošću Siniša Jagodić

'Dinamo će se uvijek boriti protiv anomalija u hrvatskom nogometu. Situacija u hrvatskom suđenju je dramatična', oslobodilački je rekao Jagodić i predao riječ.

'Naravno, riječ je o kaznenom udarcu za Hajduk protiv Zagreba kojim je sudac Batinić direktno utjecao na krajnji ishod susreta. Predsjednik Hajduka Peroš zna naglasiti da je prvi gol najvažniji, smatramo da je odluka u nedjelju bila pogreška koja nije bila nimalo slučajna', zahuktavao se analizom osmog dosuđenog penala u korist Hajduka u ovom prvenstvu Vrbanović.

'Godinama redovito čitam sudačka izvješća i moram vam reći da Hajduk svojim licemjerjem perfidno reketari sudačku organizaciju. U subotu smo svi javno upozoreni da je Hajduk pod medijskim pritiskom, da bi se već dan kasnije dogodilo što se dogodilo', bavi se uzročno-posljedičnim vezama direktor i suočava se s logičnim pitanjem: Što je bilo u doba privilegirane Croatije?

'Tada su se mnogi suci utrkivali u suđenju u našu korist da bi se dokazali i pokazali, no mi smo imali dovoljno jaku momčad za osvajanje naslova i bez njihove pomoći. Toga je bilo i to nije dobro. Tako se tjeraju ljudi s tribina', kaže Vrbanović i tvrdi da će Dinamo regairati i u slučaju da njihovi protivnici budu oštećeni. Živi bili pa vidjeli.

'Dinamo je proteklih godina najoštećeniji klub u državi, no sjajni rezultati prekrili su takav sudački stav o nama. I prije smo inzistirali na uklanjanju ovog karijesa iz hrvatskog nogometa', rekao je i prešao na 'seciranje' suca Batinića.

'On je preko noći, nezasluženo, došao do funkcije međunarodnog suca. Rekao bih da se Dinamo srami što kroz institucije nije uspio osporiti njegovo uvrštavanje na Fifinu listu. Tražit ćemo da se preispita kako su on i ostali suci uvršteni na liste, koji su bili kriteriji', kaže i prelazi na najvažniji zahtjev:

'Možda će vam se činiti prenaglim, ali mi ćemo danas poslati dopis u kojemu ćemo tražiti da nam tri preostala dvoboja s Hajdukom u sezoni sude strani suci. Smatramo da je narušeno povjerenje u sudačku organizaciju i želimo izbjeći nastavak ovakvih rasprava. Ako HNS odbije naš prijedlog, morat će preuzeti i odgovornost za suđenje.'