SPLIT PRED VRATIMA

Dinamo svladao Inter i izbacio ga iz Europe

06.05.2011 u 20:06

Bionic
Reading

Dinamo je na svom travnjaku uspješno apsolvirao i predzadnje domaćinstvo u HNL-u ove sezone svladavši pogotkom Fatosa Bequiraja zaprešićki Inter rezultatom 1:0

Dinamo se pred manje od 1.000 okupljenih rutinski obračunao s izazivačem iz predgrađa te tako najavio prvi dvoboj finala Kupa protiv Varaždina u srijedu na Maksimiru.

U prvih pola sata Inter je prijetio preko slobodnih udaraca iz izglednih pozicija, no vratar Kelava ostao je bez ozbiljnijeg posla. Prvi 'zicer' plavi su kreirali u 36. minuti kada je Bequiraj idealno uposlio Brezovca koji sa 18 metara puca nebom pod oblake. Za izdvojiti je još i neprecizan udarac Moralesa sedam minuta kasnije.

Pedro je u 56. minuti otvorio i drugo poluvrijeme, no nakon lijepe solo akcije uslijedila je mlaka završnica. Šest minuta kasnije Dinamo je poveo. Badelj je povratnom loptom pronašao usamljenog Bequiraja koji takve propuste ne oprašta. Gromovito je opalio iz prve i Dinamu doveo novu pobjedu. Inter je uzvratio preko opasnih udaraca Jančetića Abilaliaj, no opasnosti su otklonili Kelava u jednom i vanjski dio mreže u drugom navratu.

U prilično nesadržajnom dvoboju pljesak publike izmamio je i trener Halilhodžić s dva lijepa poteza uz liniju, te transparent na zapadnoj tribini 'estancia Leo' kojim su gledatelji poručili Leandru Cufreu da ga i iduće sezone žele gledati u plavom dresu.

Dinamo je ovim slavljem pomogao i RNK Splitu koji u subotu na Parku Mladeži dočekuju Zadar i pobjedom imaju priliku osigurati prvi nastup u europskim kupovima u svojoj povijesti.