MAXtv PRVA LIGA - 3. KOLO

Dinamo stopostotan, pobjede Osijeka, Intera i Istre

06.08.2011 u 22:45

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka bez većih su muka svladali Zagreb sa 4:0, a moglo je biti i uvjerljivije. Inter je, nakon slabijeg prvog dijela u Vinkovcima, u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu protiv Cibalije. Istra je pak ranim pogotkom trasirala put do pobjede nad Lučkom, a subotnju prvoligašku večer zaokružio je Dinamo pobjedom u Koprivnici

OSIJEK - ZAGREB4:0

Osijek se na krilima Marka Babića u subotu predstavio u izvrsnom izdanju te je bez problema svladao Zagreb sa 4:0. Na sreću gostiju, na golu je imao raspoloženog Vidakovića koji je obranio barem još pet-šest prigoda i spasio svoju momčad od katastrofe.

Seriju pogodaka Osijeka otvorio je Dino Špehar prekrasnim golom u 11. minuti. Nakon njega, gostujućem golmanu Vidakoviću najčešće je prijetio Miličević, ponekad i Ljubojević ali drugi gol za domaćine postigao je zagrebaš Oršulić. Jedinu prijetnju domaćinu uputio je Frljužec, ali Kardum je bio siguran.

U drugom dijelu Zagreb je bio nešto konkretniji, zaprijetili su Abdurahimi i Štrok, ali nakon kratkog zatišja, stvar je u svoje noge preuzeo Marko Babić i osigurao svojim suigračima još dva pogotka. Zabili su Smoje i Miličević, a mogao je i sâm Babić te Špehar.

CIBALIA - INTER0:1

Nakon potpune dominacije Cibalije u prvom poluvremenu, u kojem je imala i deset kornera i prilike preko Bartolovića, Kresingera i Vitaića, u drugom dijelu bila je posve drukčija slika. Kao da su se u prvom dijelu domaćini ispuhali, te su gosti preuzeli kontrolu na terenu.

Doduše, bez konkretnijih prigoda, ali jedinu koju su imali, u sudačkoj nadoknadi, pretvorili su u vodstvo i pobjedu. Strijelac tog gola bio je Abilaliaj. Bila je to prva prvenstvena pobjeda Zaprešićana u Vinkovcima.

LUČKO - ISTRA 1961 0:2

Gosti iz Pule do pogotka su stigli već u 50. sekundi utakmice (Jazvić), što je posve usmjerilo utakmicu. Naravno, nije trebalo jer je bilo dovoljno vremena da se domaćini saberu, ali njihova igra nije imala ni glavu ni rep, pa su gosti, osigurani vodstvom, bez muke čuvali svoj gol i prijetili iz kontranapada. Nakon jednog takvog u 32. minuti, gosti su preko Grbića poveli sa 2:0 i osigurali pobjedu. Prvu ove sezone.

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2

Dinamo je upisao i treću prvenstvenu pobjedu, zadržavši vrh MAXtv Prve lige i nakon trećeg kola. Računali su domaćini na umor gostiju, no Jurčiću je bilo jasno da ide na noge čvrstom protivniku te je, za razliku od dvoboja s Helsinkijem, napravio tek dvije izmjene. Ušli su Calello i Rukavina, a samo te dvije promjene bile su dovoljne da se utakmica riješi već u prvom dijelu.

Nakon jedne dubinske lopte, koju su domaći gledatelji procijenili kao nedozvoljenu, Ante Rukavina pospremio je u mrežu. Poslije se vidjelo da gol bio posve regularan. Do kraja prvog dijela, točnije u 40. minuti, Rukavina je zabio i svoj drugi gol te riješio pitanje pobjednika.

U drugom dijelu Dinamo je igrao koliko je trebao, a Jurčić je dodatno osvježio momčad, uvevši Cufrea i Šituma, ali i Krstanovića, koji se našao u dvije izgledne prilike, ali potvrdio da je van pucačke forme. No, Dinamo je i bez njegova učinka stigao do nove pobjede.