POBJEDE RIJEKE I OSIJEKA

Dinamo sretno slomio čvrstu Cibaliju

30.07.2011 u 22:10

Bionic
Reading

u subotu su odigrane tri utakmice drugog kola MAXtv Prve lige. Pobjede su upisali Dinamo, Osijek i Rijeka

Dinamo – Cibalia 2:0

Hrvatski prvak je upisao i drugu pobjedu u ligi. No nije oduševio. Dinamo se mučio s čvrstim Vinkovčanima te je tek uz pomoć sreće slomio gostujući otpor.

Sve do 26. minute nije bilo prave opasnosti za Cibalijina vrata. Tada je Ibanezov pokušaj ubacivanja završio pred vratima, lopta je iznenada promijenila smjer, uhvatila Matkovića 'na spavanju' te završila u mreži. Ni nakon gola nije bilo boljeg nogometa. Mučenje se nastavilo, a nešto više od tisuću gledatelja na tribinama negodovalo je prezentacijom 'modrih'. Srećom po navijače Dinama, Cibalia je bila u potpunosti bezopasna.

U nastavku je, od 66. minute, domaćin imao igrača više jer je zbog udaranja Ibaneza pocrvenio Pulić. No brojčana prednost uopće se nije vidjela na travnjaku.

Ipak, u 86. minuti Sammir je nakon dodavanja Rukavine precizno pogodio sa 16 metara i riješio pitanje pobjednika.

Rijeka – Lučko 1:0

Prvi put su se u prvoligaškom društvu susreli Rijeka i Lučko, a njihov sraz pripao je domaćinu koji je na Kantridi teškom mukom slomio novog člana MAXtv Prve lige. Trenutak odluke dogodio se u ranoj fazi utakmice - u devetoj minuti Kreilach je nakon kornera glavom svladao nemoćnog Kovačića.

Istra 1961 – Osijek 0:1

Istra 1961 je upisala drugi prvenstveni poraz. Osijek očito ne leži Puljanima, jer je to bila osma pobjeda momčadi iz Gradskog vrta u njihovih 14 utakmica (dvije pobjede Istre). Imao je i domaćin svoje prilike, ali nijedan udarac nije završio u osječkoj mreži. S druge strane, gol vrijedan bodova za Osijek je postigao Miličević u 37. minuti, kada je prizemnim udarcem probio Rocea.