29. KOLO T-COM PRVE HNL

Dinamo šokantno slab na Šubićevcu

08.05.2010 u 22:13

Bionic
Reading

Dinamo je poražen od Šibenika 2:1, no više od poraza trenera Jurčića bi trebao boljeti način na koji su njegovi igrači izgubili na Šubićevcu. Tako jalovu i slabu igru nismo gledali već jako dugo, a domaćini su više od sat vremena igrali s igračem manje

Derbi pretposljednjeg kola HNL-a igran je na Šubićevcu. Šibenik je još pod dojmom poraza u finalu Kupa od Hajduka ugostio Dinamo, i to pred polupraznim tribinama. No oni koji su došli na Šubićevac mogli su vidjeti veliku pobjedu domaćina kojom je osigurao nedostižnu prednost ispred Karlovca u borbi za Europu. Pojednostavljeno rečeno, i Branko Karačić održao je lekciju iz nogometne taktike Kruni Jurčiću, a ma koliko god da se strateg 'modrih' ljutio na novinare, teško da može negirati da su njegovi igrači odigrali šokantno lošu utakmicu.

Istina, Dinamo je imao apsolutnu nadmoć u posjedu lopte, no to je statistika koja zavarava. Naime, Zagrepčani su od početka susreta imali inicijativu, ali Šibenik se tako postavio da je obrana bila glavna misao vodilja, a dobri kontranapadi ubojiti za goste. Dinamo je primio dva gola u prvih 20 minuta, i to Alispahićev perfektni lob te Jakoliševu kontru, ali i igrao nevjerojatno jalovo. No kad je Šibenik ostao bez Zeca u 29. minuti, nakon što je šibenski golgeter bez povoda udario Barbarića po nozi, činilo se da će to prelomiti utakmicu i da je 'modri' sastav dobio priliku za ostvarivanje pozitivnog rezultata.

Ipak, u narednih sat vremena zagrebački igrači nisu odigrali gotovo ništa. Šibenik se isključivo branio, Dinamo je napadao, no gosti u tom vremenu gotovo da nisu pošteno zaprijetili golmanu Blaževiću. Pogodak koji je potkraj susreta zabio Dodo više je bio plod sreće, nego izrađene akcije. Jednostavno, 'modri' su preskakali igru i bacali lopte 'u bunar', a jedino što je kako-tako izgledalo bio je napad preko Ibaneza po lijevoj strani. Ali ni taj trud nije bio nagrađen pogotkom.

Istina, Dinamo je u Šibeniku igrao bez pola momčadi; nedostajali su Kovač, Mandžukić, Bišćan, Tomečak i Morales, no i od njihovih zamjena očekivalo se puno više. Ako budu tako igrali i u posljednjem kolu protiv Karlovca na Maksimiru, tad će i čelnici kluba i trener i igrači ponovno dobiti velik i glasan zvižduk. Šibenik u posljednjem kolu gostuje u Čakovcu, no ta utakmica Šibenčanima neće značiti apsolutno ništa, jer Europa je već osigurana.