USPAVANKA NA KVARNERU

Dinamo slomio Pomorac u zadnjih deset minuta

25.11.2009 u 15:20

Bionic
Reading

U prvom dvoboju četvrtine finala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo u Kostreni nije pokazao previše, no došao je do pobjede 0:2 koja mu osigurava plasman u polufinale

U riječkom predgrađu Dinamo je dočekalo oko 2000 gledatelja i domaćin koji je sanjao nulu. Pomorac nije pokazivao napadačke ambicije, no postavio je čvrst blok, koji je zaustavljao sve Dinamove napade u prvom dijelu. Uspavanku je u prvih 45 minuta prekinulo tek posljednjih 60 sekundi, u kojima je Vrdoljak pogodio gredu nakon ubacivanja Sammira, a domaći igrač Čuturilo dobro gađao iz slobodnjaka, no Butina je bio siguran.

U drugom poluvremenu vrtio se isti film, no Kostrenjani su u posljednjih deset minuta bili prisiljeni potpisati kapitulaciju. Domaći bunker pukao je nakon ubacivanja Ibaneza. Kao strijelac gostujućeg pogotka navodi se Papadopoulos, no veliku je pomoć imao u domaćem igraču Nenadiću. Za konačnih 0:2 i veselje 150 Bad Blue Boysa pobrinuo se u posljednjoj akciji utakmice Milan Badelj, koji je iskoristio Sammirov ubačaj iz kuta.

Jurčićev sastav izgledao je kao da je uzeo slobodan dan, no protiv protivnika iz druge lige to im se nije obilo o glavu i Dinamo sa 90 posto obavljenog posla čeka uzvrat na Maksimiru za dva tjedna.