beli više nije plavi

Dinamo se riješio napadača koji je zabio neke od najvažnijih golova; platili su ga 2,7 milijuna eura, a on odlazi bez odštete

29.06.2022 u 13:55

Bionic
Reading

U siječnju 2019. godine Nigerijac Iyayi Atiemwen (26), popularni Beli, stigao je na Maksimir iz Gorice za čak 2,7 milijuna eura. Bio je to jedan od najvećih transfera u povijesti HNL-a, no konkurencija u Dinamu je na kraju presudila sjajnom lijevom krilu

U Gorici je Iyayi Atiemwen (26) igrao sjajno. Popularni Beli bio je jedan od najboljih igrača najugodnijeg iznenađenja HT Prve lige, a to mu je na kraju u siječnju 2019. godine priskrbilo fantastičan transfer u Dinamo.

Gorica je za njega dobila 2,7 milijuna eura, bio je to jedan od najvećih transfera u HNL-u u povijesti, no Atiemwen se na Maksimiru nikako nije uspio nametnuti. Sjajan je igrač, ali konkurencija u Dinamu je strašna pa je Beli bio na posudbama igrajući za Lokomotivu, ciparsku Omoniju i ponovno za Goricu.

A sada Iyayi Atiemwen bez odštete odlazi iz Dinama i to u redove moldavskog Sheriffa iz Tiraspola! Transfer je i službeno potvrđen, Beli je već potpisao za momčad koju je nedavno preuzeo nekadašnji 'vatreni' Stjepan Tomas. 'Modri' su Atiemwena pustili bez odštete, ali su zadržali pravo na 20 posto od sljedećeg transfera.

No, uspio je Atiemwen u dresu Dinama sakupiti 58 službenih utakmica uz 12 zabijenih golova i još šest asistencija. Navijači će ga pamtiti po nekim od najvažnijih golova u proteklim godinama.

U periodu nastupa za Dinamo zabilježit ćemo posebno efektno dodavanje za 2:0 protiv Tottenhama nakon čega je Dinamo o produžetku svladao 'spurse' Josea Mourinha i uskočio u četvrtfinale Europa lige. U okršaju s Englezima ušao je Atiemwen s klupe u 75. minuti umjesto Kristijana Jakića, a samo sedam minuta kasnije potpisao povijesnu asistenciju Mislavu Oršiću u sjajnoj akciji s pet brzih dodavanja.

Početkom studenog 2020. godine Beli je postigao iznimno važan gol za pobjedu protiv austrijskog Wolfsberga u Zagrebu s 1:0, upravo je on probio čvrsti suparnički bedem 14 minuta prije kraja na asistenciju Lovre Majera što je Dinamu otvorilo put prema vrhu ljestvice u skupini Europa lige.

Na proljeće je u knock-out fazi, u prvom dvoboju šesnaestine finala zabio za pobjedu s 3:2 u gostima protiv Krasnodara 15 minuta prije kraja nakon blistave akcije koju je pokrenuo Bruno Petković, a potom Luka Ivanušec vješto proslijedio Atiemwenu.