RAMLJAKOV MEMORIJAL

Dinamo se preporodio, Hajduk pregazio AZ

04.06.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Juniorski nogometni memorijal Mladen Ramljak koji se igra u Zagrebu bliži se svojoj polovini. Fokus interesa je na Hajduku i Dinamu, a hrvatski klinci u tri dvoboja još nisu napravili krivi korak

Nakon uvodne pobjede (2:1 protiv kijevskog Dinama) Hajduk je u drugom kolu s uvjerljivih 4:0 svladao nizozemski AZ Alkmaar i istaknuo vrlo ozbiljnu kandidaturu za plasman u nedjeljno finale. Dva gola za Splićane postigao je Vukčević, po jedan Laktaš i Vuković i u subotu u 18.15 sati Hajduk će se s Villarrealom izravno boriti za prvo mjesto i borbu za naslov. Villarreal u petak navečer (16.30) igra protiv Kijevljana i u slučaju da pobijedi s dva ili više golova razlike, protiv Hajduka će mu za finale biti dovoljan i bod.

U drugoj skupini domaćin sve drži u svojim rukama. Nakon što su portugalske juniorske prvake Nacional iz Madeira svladali sa 5:0 u šlageru večeri (18.15) imaju priliku pobjedom protiv moskovskog Lokomotiva doći na milimetar od plasmana u završni susret. U tom slučaju u subotu bi ih izbacila samo gotovo nemoguća teorija. Jutros je u toj skupini Red Bull Salzburg sa 2:0 svladao Nacional, a večeras će osim na terenu organizatori puno očekivati i od tribina.

Sinoć se na nogometnom terenu na Sveticama skupilo više od tisuću ljudi, jasno je da je publika prepoznala šarm ovoga natjecanja. Uostalom, to ni ne čudi. Prosječan deklarirani dinamovac koji ne ide na utakmice obično barata s pet potencijalnih razloga. Mamić, nedostatak krova na tribini, strah od huligana, strah od policije i loš nogomet. Na Ramljaku su svi ti elementi isključeni i ne otvori li se nebo, turnir bi mogao doživjeti svoj novi rekord.

Villarreal je u četvrtak možda i pokazao najviše, ali Hajduk ima veliku priliku za svoje drugo finale Ramljaka u posljednje tri godine. Bio bi to epilog iz snova i novi zamašnjak u velikoj akciji omladinskih pogona dva najveća hrvatska rivala u kojima se intenzivno radi na suzbijanju mržnje i međusobnoj toleranciji.