LYON SLAVIO SA 7:1

Dinamo se od Lige prvaka oprostio katastrofom

07.12.2011 u 22:35

Bionic
Reading

Dinamo se od ovosezonske Lige prvaka oprašta, bez bodova, ali i s gol-razlikom kakvu nije ostvarila nijedna momčad u povijesti ovog natjecanja. Večeras je sa 7:1 'modre' pregazio Lyon, koji si je tom pobjedom, ali i porazom Ajaxa, osigurao sljedeći krug natjecanja

Jurčićeva momčad na najgori mogući način zaključila je ovosezonski nastup u Ligi prvaka. Poraz od 1:7 najteži je Dinamov poraz u europskim utakmicama, a s tim porazom 'modri' su se upisali u povijest i kao najgora momčad ovog natjecanja, s nula bodova i gol razlikom '- 19'.


Dinamo je u utakmicu ušao bez iskusnih stopera, ozlijeđenih Tonela i Šimunića te u srijedu 'otpisanog' Cufrea, pa se na stoperskoj poziciji pojavio mladi Ademi. I nije to izgledalo loše, jer se u paru s Vidom uspješno nosio s napadom Lyona. Doduše, i gosti su u utakmicu ušli bez prevelikih ambicija, bez prvog strijelca Lisandra.

Prvu prigodu na utakmici imao je Dinamo, ali je udarac Sammira otišao preko gola. 'Lavovi' su uzvratili preko Brinada u 15. minuti, kada je nakon odličnog proigravanja Gourcuffa istrčao pred Kelavu, prebacio Dinamovog golmana ali i promašio gol. Zaprijetio je i Gomi, ali njegov je udarac mirno zaustavio Kelava. Najteži udarac Dinamo je primio u 28. minuti, kada je Leko zaradio drugi žuti, to jest crveni karton, pa se Dinamo morao nastaviti boriti igrački oslabljen. No i takav je odolijevao gostima, ponajprije zahvaljujući Kelavi, koji je u dva navrata zaustavljao udarce Lacazettea.

Ipak, aktivni su bili 'modri' i prema 'naprijed', pa su u 40. minuti napravili pravo čudo. Doduše, prije toga je čudesan bio Lyonov golman Lloris, koji je obranio dva udarca Beqiraja, ali Kovačićev nije te je Maksimir napokon vidio Dinamov gol u Ligi prvaka. No kako Dinamova radost kratko traje, tako je i Lyon za samo četiri minute stigao do izjednačenja. Cissokho je ubacio loptu, Vrsaljko nekako zakačio loptu, koja je pak preletjela Kelavu i odsjela na gol-crti s koje ju je u mrežu ugurao Gomis.

Drugo poluvrijeme počeo je kao Dinamova najgora noćna mora. U samo četiri minute primili su tri gola, dva od Gomisa i jedan od Gonalonsa i sve je postalo jasno. Ustvari, ne sve jer pitanje je bilo koliko će još Lyon zabiti u Dinamovu mrežu. A pogoci su počeli kapati kao na tekućoj vrpci. Još je jednom zabio Gomis, potom i Lisandro te Briand pa je Dinamo doživio najteži europski poraz.

U drugom susretu iz skupine Real Madrid je u Amsterdamu pobijedio Ajax 3:0 i tako pomogao Lyonu da se plasira u osminu finala. Golove su zabili Jose Callejon (14, 90+2), Gonzalo Higuain (41).

U osminu finala plasirali su se Real i Lyon, Ajax ide u Europsku ligu, dok je Dinamo zaključio europsku priču za ovu sezonu.

REZULTATI:

Dinamo - Lyon 1:7 (Kovačić 40 / Gomis 45, 48, 52, 71, Gonalons 47, Lopez 66, Briand 76)
Ajax - Real Madrid 0:3 (Callejon 14, 90+2, Higuain 41)

LJESTVICA

1. Real Madrid 6 6 0 0 19:2 18
2. Olympique Lyon 6 2 2 2 9:7 8
3. Ajax Amsterdam 6 2 2 2 6:6 8
4. DINAMO ZAGREB 6 0 0 6 3:22 0