LIGA PRVAKA - ŽDRIJEB

Dinamo s Portom, PSG-om i kijevskim Dinamom

30.08.2012 u 20:05

Bionic
Reading

U Monacu je održan ždrijeb skupina Lige prvaka u kojem su se našla 32 kluba, a među njima i hrvatski prvak Dinamo

'Modri' su po četvrti puta izborili skupine Lige prvaka, najcjenjenijeg i najbogatijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu, a do elitnog društva stigli su bez poraza.

Dinamo se tijekom ždrijeba nalazio u četvrtoj podskupini jer je po koeficijentu bio 28. momčad, pa je od samog početka bilo jasno kako će dobiti super jake suparnike.

Na kraju su mu kuglice dodijelile skupinu A u kojoj su još portugalski Porto, ukrajinski imenjak iz Kijeva Dinamo te francuski PSG.

Porto je klub velike povijesti. Od brojnih titula treba izdvojiti kako je 26 puta bio portugalski prvak, ima osvojenih 16 domaćih kupova, po dvije Lige/Kupa prvaka i Interkontinentalna kupa te po jedan Kup Uefa i Europsku ligu.

Dinamo Kijev također ima trofejnu prošlost u kojoj strši 26 naslova sovjetskog i ukrajinskog prvaka te 18 kupova u SSSR i Ukrajini. Od europskih titula tu su dva ugasla Kupa pobjednika kupova, a u najjačem UEFA-inom natjecanju pamte tri polufinala.

PSG je nova 'meka' za nogometaše. U 'biografiji' kluba ističu se dva francuska prvenstva i osam kupova, a u Europi jedan Kup Kupova te jedno polufinale Lige prvaka.

Teška je to skupina koja, nažalost, nije po imenima ni najatraktivnija jer je Dinamo izbjegao velika imena poput Barcelone, Real Madrida, Chelseaja, Bayerna, Arsenala, Milana i Manchester Uniteda.

Utakmice skupina Lige prvaka započinju 18. i 19. rujna, a raspored odigravanja utakmica bit će ubrzo objavljen.

Skupina A: Porto, Dinamo Kijev, PSG, DINAMO ZAGREB
Skupina B: Arsenal, Schalke, Olympiacos, Montpellier
Skupina C: Milan, Zenit, Anderlecht, Malaga
Skupina D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund
Skupine E: Chelsea, Šahtar, Juventus, Nordsjaelland
Skupina F: Bayern, Valencia, Lille, BATE Borisov
Skupina G: Barcelona, Benfica, Spartak M., Celtic
Skupina H: Manchester United, Braga, Galatasaray, Cluj