15. KOLO T-COM PRVE HNL

Dinamo s lakoćom prošao Karlovac

23.11.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Unatoč najavama o pobjedi koje su dopirale iz tabora Karlovčana, 'modri' su s lakoćom pobijedili u međusobnom ogledu s momčadi Igora Pamića i tako po tko zna koji put dokazali da su uvjerljivo najkvalitetnija momčad u hrvatskom prvenstvu

Igor Pamić, osokoljen nedavnom pobjedom nad 'probuđenim' Hajdukom, najavljivao je novi veliki trijumf Karlovca, no na travnjaku njegovi igrači nisu imali priliku pokazati što sve znaju i mogu. Dinamo je od prvog sučevog zvižduka bio nadmoćnija momčad, njegovi nogometaši imali su i inicijativu i prilike, a pogodak Milana Badelja na isteku pola sata igre bio je  kruna vrlo dobre igre 'modrih'.

Karlovac je u prvih 45 minuta samo jednom pucao prema Tomislavu Butini, a i taj put neprecizno, pa su domaćini, s obzirom na viđeno, mogli biti i zadovoljni minusom od samo jednog pogotka.

No, nije Dinamo dugo dopustio domaćinima da se nadaju izjednačenju. I u nastavku su igrači Krune Jurčića dobro kombinirali, puno trčali i stvarali prigode, a nakon jednog dobrog nabacivanja Miroslava Slepičke u 55. minuti lijepim volejem, svojevrsnim poluškaricama, loptu je u mrežu zakucao najbolji strijelac dosadašnjeg dijela prvenstva, Čileanac Pedro Morales.

Dakle, na isteku sat vremena igre stvar je bila riješena. Dinamo je i dalje dominirao, a sramežljivi pokušaji Karlovca da ugroze 'modri' gol u pravilu su se odbijala od čvrste i pokretne obrane Dinama. Ipak, nekako iznenadno Karlovac je dvadesetak minuta prije kraja dobio priliku da se iz slobodnog udarca s dvadesetak metara iskosa vrati u utakmicu. Pamić je lijepo nabacio, Enes Novinić još bolje skočio i glavom s pet metara pogodio mrežu Dinama.

Premda su iz svoje prve prave prilike Karlovčani smanjili na 1:2, do preokreta nije došlo. Štoviše, 'modri' su mudrom igrom prepustili suparnicima inicijativu i kontranapadima pokušavali povećati svoje vodstvo. Duboko u sudačkoj nadoknadi, upravo im je to i uspjelo. Andrej Kramarić pronašao je Badelja u kaznenom prostoru Karlovca, a zagrebački veznjak pucao je u padu i pogodio za 3:1.

Dinamo je posve zasluženo pobijedio, dok su Karlovčani ipak ostali dužni svojim navijačima. Tri udarca prema vratima Butine, od toga jedan jedini u okvir gola, puno je premalo za momčad koja se nadala pobijediti hrvatskog prvaka i aktualnog lidera prvenstva.