ODLIČNA ODŠTETA

Dinamo prodao još jednog važnog igrača, toliko milijuna eura u Maksimiru nisu mogli odbiti; u isti klub propao transfer Nikole Kalinića

05.10.2020 u 15:01

Bionic
Reading

U Dinamu nastavljaju s prodajom važnih igrača, maksimirski klub napušta Amer Gojak koji će karijeru nastaviti u Torinu

'Modri' ove godine nisu izborili Ligu prvaka pa ni prolazak u skupine Europske lige ne može nadoknaditi financijski manjak neulaskom u najbogatije klupsko natjecanje. Zato nije nikakvo iznenađenje da su svi u hrvatskom prvaku na prodaju, nema nedodirljivih, a poslije Nikole More, Damiana Kadziora, Adriana Šempera i Emira Dilavera, zagrebački klub napušta bosansko-hercegovački reprezentativac.

Prema pisanju Sportskih novosti posao je gotov i Amer Gojak odlazi u Torino! Radi se o posudbi s obveznom kupnjom, a ovaj veznjak je potpisao na četiri godine. Dinamo će na ime odštete dobiti 6 milijuna eura.

Uz Gojaka su se ranije povezivali Everton, Leeds, Atalanta, Fiorentina i Bešiktaš, a ovaj zahvalni igrač svoju karijeru će na kraju nastaviti u Torinu.

U Torinu je trebao završiti i Nikola Kalinić, hrvatski napadač bio je korak do prelaska , ali se prema pisanju talijanskih medija dogodio preokret i naš goleter će možda završiti u Veroni koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

  • +8
Varaždin - Dinamo (HT Prva liga - 7. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Inače, GNK Dinamo od danas je jači za talentirani dvojac iz Crne Gore. Andrija Kolundžić i Milan Vukotić rođeni su 2002. godine i obojica su reprezentativci mlađih uzrasta Crne Gore.

Stariji Andrija rođen je 23.09. 2002. a u Dinamo dolazi iz FK Iskre iz Danilovgrada. Igra na poziciji desnog krila.

'Ne bih želio da bude fraza, ali ja sam zaista ispunio svoj san potpisom za Dinamo. Toliko toga znam o ovom klubu jer sam ih pratio i dok nije bilo naznaka da bih mogao postati njegov igrač. Zahvaljujem se Upravi kluba, svjestan kako je ispred mene veliki rad i trud da bih opravdao njihovo povjerenje ali i ono mojih agenata koji su vjerovali u mene od prvoga dana.'

Njegov sunarodnjak Milan Vukotić u Dinamo je stigao iz FK Budućnosti iz Podgorice. Prošao je sve selekcije mlađih uzrasta reprezentacije Crne Gore a trenutno je na okupljanju U-21 reprezentacije u Podgorici. Ondje je Milan proslavio 18. rođendan koji pada na današnji dan.

'Ovo mi je najljepši mogući poklon za rođendan. Iznimno sam sretan što sam postao član Dinama. Svi mi smo svjesni veličine tog kluba koji je postavio visoke standarde u regiji i privilegij je za mladog igrača da svoj razvoj nastavi u Maksimiru. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje ljudi iz Dinama, njegovih navijača i struke. Ovim putem također bih se zahvalio mojim agentima i obitelji jer su me savjetovali kako je Dinamo pravi izbor', rekao je Milan kojem je prirodna pozicija na mjestu polušpice.