RASPRODAJA

Dinamo prodajom igrača zaradio triput više od Hajduka

02.02.2017 u 16:27

Bionic
Reading

'Bili' su u posljednjih godinu dana prodali čak osam igrača i zaradili nešto više od 11 milijuna eura. 'Modri' su u istom razdoblju prodajom tek trojice zaradili - 34 milijuna eura!

Na Poljudu imaju razloga za slavlje. Naime, 'bili' su u proteklih 12 mjeseci uspješno 'trgovali', bolje rečeno - prodavali. 

Hajduk je tako u protekla tri prijelazna roka prodao 11 igrača - Mijo Caktaš otišao je u ruski Rubin za milijun eura, Goran Milović u kineski Chongqing za 600.000 €, Andrija Balić prodan je Udineseu za 2.700.000 €, Hrvoje Milić je u Fiorentini za 700.000 €, dok su 'viole' za 18-godišnjeg Josipa Maganjića 'bilima' platile 'okruglo' milijun eura, navodi Slobodna Dalmacija. S Poljuda su otišli i Tino Sušić (Genk) za 1.600.000 eura, Lovre Kalinić (Gent) za 2.200.000 eura te kao posljednji u nizu Lorenco Šimić za kojeg je Sampdorija platila 1.400.000 eura.

Ispada kako je Hajduk u godinu dana zaradio 11.200.000 eura, prodajom svojih 'bilih tića', a to je praktički godišnji budžet kluba! S te je strane taj posao senzacionalan, posebice kad se zna da 'bili' baš i ne znaju dobro plasirati svoje 'proizvode', tj. igrače. Činjenica je da najnadarenija Hajdukova dica s Poljuda odlaze 'za siću', doslovno postižu cijenu kao da su roba na rasprodaji. No, to je problem 'plasmana', menadžera i veza u nogometnom svijetu. Hajduk tek mora 'izgraditi ime' i steći poziciju kako bi svoje igrače na europskom tržištu prodavao za puno veći novac.

Trebat će godine teškog rada da bi se barem malo približili Dinamu. 'Modri' na europskom nogometnom tržištu stoje bolje nego Ajax u najboljim godinama, a igrači iz Maksimira odlaze izravno u najbolje europske klubove uz najveću moguću cijenu. Tako je Dinamo u istom razdoblju (godina dana) prodao samo trojicu igrača i na njima zaradio triput više od Hajduka! Samo je Marko Pjaca odlaskom u Juventus klubu donio 23 milijuna eura, Josip Brekalo je prodan Wolfsburgu za šest milijuna eura, a Marcelo Brozović završio je u milanskom Interu za pet milijuna eura. Ukupno - 34 milijuna eura. Djeluje nestvarno u odnosu na Hajdukovih 11 milijuna koji su doslovno spas za klub s Poljuda...