REDOVITA MUŠTERIJA

Dinamo primio novu 'čestitku' Uefe

03.09.2010 u 09:34

Bionic
Reading

Dinamo je zaprimio još jedan službeni dopis Kontrolne i Disciplinske komisije Uefe, a ovaj put se radi o incidentu koji je dio 'modrih' navijača izazvao na utakmici Koper - Dinamo održanoj 20. srpnja u Sloveniji

Svako malo Uefa 'razveseli' upravu u Maksimirskoj 128. Prvo je Dinamo kažnjen sa 72.700 kuna zbog incidenata na utakmici Dinamo - Sheriff održanoj 4. kolovoza na stadionu u Maksimiru, konkretno zbog paljenja deset pirotehničkih naprava te bacanja četiri sjedalice s tribine tijekom izvođenja penala.

Prošao je tek dan, a u Uefi su odlučili dodatno popuniti blagajnu pa je na adresu hrvatskog prvaka stigla još jedna uplatnica. Ovaj put je u pitanju okršaj s Koperom.

U dopisu se navodi da je u 87. minuti utakmice u Sloveniji na teren bačena malena lopta, što je uzrokovalo prekid na 20 sekundi. Također se navodi da je bacanje predmeta ozbiljan prekršaj koji ne ometa samo tijek utakmice, već prijeti 'psihološkom miru' svih gledatelja, službenih osoba te, u pojedinim slučajevima, i samim igračima na terenu.

Prema članku 11. Pravilnika o disciplini, NK Dinamo Zagreb odgovoran je za taj prekršaj svojih navijača i mora se primjereno kazniti, i to sa 21.810 kuna.

Inače, u proteklih pet godina klub je bio kažnjen 31 put zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača.