SAN O LIGI PRVAKA I DALJE ŽIVI

Dinamo preživio očajan prvi dio, a zatim u pet minuta nastavka ubio nadu Izraelaca; sve drugo treba zaboraviti...

31.07.2018 u 21:00

Bionic
Reading

Dinamo se plasirao u treće pretkolo Lige prvaka. Hrvatski prvak je poslije pobjede na Maksimiru 5:0 na gostovanju kod Hapoela Beer- Sheve odigrao 2:2 te zasluženo izborio prolaz u sljedeću rundu natjecanja

Najvažnije od svega je da su 'modri' nastavili svoj europski put i zadržali nadu da se mogu dokopati najbogatijeg nogometnog natjecanja Lige prvaka, ali ne treba bježati od istine da je pred Nenadom Bjelicom jako puno posla, jer previše je crnih minuta u maksimirskoj družini koje će kod ozbiljnijih i jačih momčadi biti nemilosrdno kažnjene.

Prvo poluvrijeme hrvatskog prvaka bilo je za zaborav. Vezni red kao da nije postojao, stajalo se predaleko od suparničkih igrača, reakcije pojedinaca u Dinamovom sastavu djelovale su pospano, greške su bile neshvatljive i takav nezainteresiran pristup većeg dijela momčadi dao je nadu Izraelcima.

Hapoel je od prve minute bio goropadan i agresivan. Išlo se žestoko, a uz promašene prilike domaći nogometaši uspjeli su prvom dijelu i dva puta zatresti mrežu.

Prvo je u 14. minuti nakon kornera Ogu bio najviši u skoku za 1:0, a onda je i sreća okrenula leđa 'modrima' pa je u 34. vlastitu mrežu zatresao Stojanović. Bilo je na poluvremenu 2:0 za domaćina, samo, jer Dinamo je mogao 'popiti' još koji pogodak.

  • +18
Hapoel - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Ne sumnjamo da je u svlačionici pala jezikova juha od trenera Nenada Bjelice. I upalila je, jer je Dinamo u nastavku 'blitzkrigom' ubio svaku nadu domaćinu.

U 49. minuti Olmo je sjajno gurnuo za Budimira koji je pogodio za smanjenje izraelske prednosti, a pet minuta kasnije, iz blizine (nakon Budimirove asistencije), precizan je bio i Hajrović za izjednačenje.

U 62. minuti stadion je opet bio na nogama, jer je pogodio Ben Basat, ali je signalizirano zaleđe i gol nije priznat. Nekoliko minuta kasije dogodila se i gužva u inače korektnoj utakmici. Bilo je tu naguravanja, unošenja u lice, povlačenja, a ceh su platili Ademi i Maman koji su požutili.

Vrijeme je prolazilo i bilo je očigledno da su se Izraelci predali, Dinamo je rutinski odradio zadnjih 20-ak minuta te se plasiro u treće pretkolo gdje ga očekuje pobjednik dvoboja danskog Midtjyillanda i kazashtanske Astane (1:2 – prva utakmica).

Dakle, Dinamo će 7. ili 8. kolovoza, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, gostovati u Astani ili Herningu. Uzvratna utakmica bit će odigrana na Maksimiru 14. kolovoza.

HAPOEL BEER SHEVA: Goresh - B.Bitton, Ohayon, Tzedek, O. Bitton - Einbinder, Ogu, Maman (od 72. Ezra) - Melikson (od 83. Zrihan), Ben Basat (od 76. Sahar), Nwakaeme.

DINAMO: Zagorac - Stojanovič, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac - Ademi - Hajrović (od 82. Fiolić), Gojak, Olmo (od 78. Šunjić), Oršić - Budimir (od 56. Gavranović).