nigerijac bio na 'mukama'

Dinamo prelomio što će s igračem kojeg je platio tri milijuna eura

28.01.2019 u 16:25

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana Dinamo je dogovorio drugi drugi najskuplji transfer u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige. Za 'modre' je potpisao Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen (23) a ugovor vrijedi pet godina. Njegov, sada već bivši klub, Gorica dobila čak tri milijuna eura odštete. No, popularni Beli nije znao kakva ga sudbina čeka ovog proljeća

'Zadovoljni smo i sretni što je Atiemwen postao igrač Dinama, sigurno je da nas pojačava. To je pokazao svojim igrama u Gorici. Vidjet ćemo kako će se sve skupa rasplesti, ako ostane kod nas, bit ćemo jako sretni', rekao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon službene objave i potvrde ovog tri milijuna eura vrijednog transfera.

  • +3
GNK Dinamo - FK Partizani Tirana Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

No, prvi tonovi oko najave ovog transfera nisu bili tako složni, a trener Bjelica navodno nije ni znao da će do njega doći. Ipak, kad je popularni 'Beli', kako su mu tepali u Gorici, već postao dio maksimirskog kluba, pojavila se priča da bi mogao na posudbu u Al Ain kod Zorana Mamića.

Ipak, od te posudbe neće biti ništa, jer nakon prodaje Marija Budimira, trener Bjelica shvatio je da mu ipak treba još neko napadačko rješenje, tim prije što 'modri' žele i u proljetnom dijelu sezone nastaviti igrati na sva tri kolosijeka.

Mladi Nigerijac za Goricu, kao proviligaša odigrao je 17 prvenstvenih službenih utakmica, postigao devet pogodaka i upisao četiri asistencije. S time da je ovaj igrač Gorici itekako pomogao pri ulasku u HT Prvu ligu, a u 13 drugoligaških utakmica zabio je pet golova.