DINAMO VS. DYNAMO?

Dinamo pregazio Villarreal, blizu finale imenjaka

03.06.2011 u 20:00

Bionic
Reading

Drugom pobjedom na devetom Memorijalnom turniru Mladen Ramljak igrači Dinama do 18 godina došli su na koračić od nedjeljnog finala, gdje će im se vjerojatno suprotstaviti imenjaci iz Kijeva

Dinamo je pred oko tisuću gledatelja potvrdio da je favorit i za deveti uzastopni naslov, svladavši vrlo solidnu momčad Villarreala s 4:1. Ponovno je među najboljima bio Danijel Miškić, koji je nakon gola Rapidu Španjolcima zabio nova dva i došao na vrh ljestvice strijelaca turnira.

'Da, bili su nam najveći konkurenti, ali evidentno smo bolji. Imaju dobru školu, odlične igrače i puno kvalitete, ali sve to ima i Dinamo. Kroz HNL smo se pripremili baš za ovaj turnir i strašno ga želimo osvojiti. Sviđa mi se atmosfera, nabrijava nas i nadam se da će svi doći u nedjelju na finale. Naravno, ako ga izborimo', ogradio se mladi Miškić, iako je Dinamu dovoljan i bod protiv posljednjeplasiranog, rasterećenog sastava skupine, AIK-a iz Solne.

Blizu finalu došli su i mladići iz kijevskog Dynama koji su u derbiju svoje skupine svladali Espanyol sa 2:0. Kijevljani su čvrsti, ponekad i prljavi, ali i prilično kombinatorni i trebali bi biti odličan takmac domaćinu u nedjelju. Ipak, u prvom kolu su remizirali sa SAD-om i u subotu, u posljednjem kolu, treba im uvjerljiva pobjeda protiv Al Nasra. Ipak, kvaliteta momčadi iz Dubaija sugerira da bi se to lako moglo i dogoditi. Šanse imaju i Amerikanci, ali moraju svladati Espanyol uvjerljivijim rezultatom nešto što je slavio Dynamo Kijev. Teško izvedivo.

SAD je u drugom kolu svladao Al Nasr s blijedih 1:0, dok je Rapid napunio mrežu AIK-a i proslavio najuvjerljiviju pobjedu na turniru 5:0.

Subota:

09.30 Dynamo K. – Al Nasr
11.15 Villarreal – Rapid
16.30 Dinamo – AIK
18.15 Espanyol - SAD