SADA JE I SLUŽBENO

Dinamo predstavio veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka; evo koliko će godišnje zarađivati

16.07.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u utorak je predstavio novo pojačanje - švicarskog reprezentativca Francoisa Moubandjea (29), koji je bez odštete došao iz francuskog Toulousea

Ono o čemu smo pislai u ponedjeljak, u utorak je ostalo službeno. Moubandje igra na poziciji lijevog braniča, a prema nekim navodima imat će godišnju plaću od 600 tisuća eura.

Moubandje je rođen u Kamerunu, ali mu se obitelj ubrzo preselila u Švicarsku, gdje je nogometnu karijeru počeo u Servetteu. Čak šest godina igrao je za Tolulouse, odigravši čak 132 utakmice, ali bez postignutoga gola.

Za Švicarsku ima čak 21 nastup, a bio je u švicarskoj reprezentaciji na EURU 2016 i na Svjetskom prvenstvu prošlo ljeto.

  • +2
Francois Moubandje u Dinamu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Odabrao sam Dinamo jer je velik klub i zato što želim igrati u Ligi prvaka. Znam dosta toga o klubu još od ranije. Čuo sam, naravno, za Modrića, Kovačića...', rekao je u uvodu.

Igrao je u Le Championatu u Francuskoj, a kako će se motivirati za hrvatsku ligu?

'Profesionalac sam i moram se prilagoditi bilo kojoj sredini i ligi u koju dođem, pa tako i Hrvatskoj', koji se dotakao i srebra Hrvatske na SP-u prošle godine.

'Nakon srebra na SP-u Hrvatska i njena liga postale su daleko zanimljiviji i nama igračima iz inozemstva.'